Ufuk'un Ankaragücü karşısında kırmızı kart görmesiyle birlikte derbide kaleyi koruyacak isim Aykut oldu. 28 yaşındaki kalecinin oynadığı maçlarda Cim Bom, ezeli rakibini iki defa devirmeyi başardı.



Frank Rijkaard, sezon başında kaleyi Aykut'a teslim etmişti. Ancak yenilen hatalı gollerin ardından kaleyi devralan Ufuk, sergilediği başarılı performansla 28 yaşındaki file bekçisini kulübeye mahkum etmişti. Bu nedenle morali bir hayli bozulan Aykut'a yeniden gün doğdu. Ankaragücü karşılaşmasında Ufuk'un kırmızı kart görmesiyle birlikte Aykut'un derbide kaleyi koruması kesinleşti. Taraftarlar, tecrübeli kalecinin bu sezon yediği hatalı goller nedeniyle endişeli. Ancak istatistikler çok farklı bir tablo ortaya koyuyor.

Cim Bom'a uğurlu geliyor
Aykut Erçetin, Galatasaray formasıyla üç Fenerbahçe derbisine çıktı. 8 Mart 2006'da Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçta Cim Bom, sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı. 27 Şubat 2008'de yine bir kupa maçında Aykut kaleye geçti ve Sarı-Kırmızılılar 2-1 galip geldi. 27 Nisan 2008'deki derbide ise Galatasaray, Nonda'nın tek golüyle galibiyete ulaşmış ve şampiyonluk yolunda büyük bir adım atmıştı.

Kaynak: Fanatik