Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, zorlu Manisaspor deplasmanında sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrıldı ve zirve ile arasındaki puan farkını 1'e indirdi.


Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş, Manisaspor'u deplasmanda 4-1 gibi farklı bir skorla mağlup etti ve zirve ile arasındaki puan farkını 1'e indirdi. Siyah-beyazlılara galibiyeti getiren goller, Quaresma, Mustafa, Sivok ve Fernandes'ten geldi.
Beşiktaş, bu sonuçla ligde üst üste 3'üncü galibiyetini aldı ve puanını 27'ye çıkardı.
Mücadeleye ev sahibi Manisaspor, Beşiktaş'a oranla daha iyi başladı. Özellikle ilk 15 dakikada sert bir oyun sergileyen Manisaspor, rakibi üzerinde baskı kurdu. Ancak Siyah-beyazlılar, savunmada ve orta sahada ayağa pas yaparak, ev sahibinin bu baskısını kırmayı başardı.
İlerleyen dakikalarda ise Beşiktaş dengeyi sağladı. Quaresma'nın kanatları etkili kullanması, Manisaspor savunmasına zaman zaman zor anlar yaşattı.
Maçın temposunun düştüğü dakikalarda ise sahneye Portekizli yıldız Quaresma çıktı. Veli'nin ceza sahasına girerken düşürülmesi ile topun başına geçen Quaresma, kaleci İlker'in sol tarafına muhteşem bir vuruş yaptı ve Siyah-beyazlıları 1-0 öne geçirdi.
Quaresma'nın harika golüyle öne geçen Beşiktaş, ilk yarının kalan dakikalarında oyunu kendi sahasında kabul etti. Fernandes ile Isaac'in yaşadığı gerginlik ise maçta temponun bir kez daha düşmesine neden oldu. Beşiktaş, bu anlarda da golü bulmayı başardı. İlk golde olduğu gibi, beklenmedik bir anda Siyah-beyazlılar, ikinci golü buldu.
Mustafa Pektemek, ceza sahası dışında aldığı topla hareketlendi. Sol çaprazdan iyi giren Mustafa, çok dar bir açıdan güzel vurdu ve Beşiktaş'ı 44'üncü dakikada 2-0 öne geçirdi. Bu gol, aynı zamanda ilk yarının da skorunu belirledi.
İkinci yarıya moralli başlayan Beşiktaş, 52'de 3-0'ı yakaladı. Fernandes'in soldan etkili ortasına iyi yükselen Sivok, kafa vuruşuyla Siyah-beyazlıları 3 farklı üstünlüğe taşıdı.
Maçın 56'ıncı dakikasında ise Manisaspor'u az da olsa umutlandıran gol Murat Erdoğan'dan geldi. Klukowski'nin kullandığı kornerde, Beşiktaş ceza sahası içinde bir karambol yaşandı. Bu karambolün ardından topla buluşan Murat Erdoğan, boş kaleye golü yapmakta zorlanmadı.
Bu golün ardından, farkı daha da azaltmak isteyen Manisaspor, konuk takım Beşiktaş'ın kalesinde çok ciddi bir baskı kurdu. Dakikalar ilerledikçe daha fazla risk alan Manisaspor, ani gelişen bir Beşiktaş kontra atağı sonrası, kalesinde dördüncü golü gördü.
Orta sahada topla buluşan Holosko, önündeki boş alanı çok hızlı bir şekilde geçti. Gol için açısı kapandığı anda kale sahası içindeki Fernandes'i topla buluşturdu. Portekizli Fernandes'in vuruşunda ise Beşiktaş, 79'uncu dakikada 4-1 öne geçti.
Maçın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve Beşiktaş, sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrıldı.
MANİSASPOR: 1 - BEŞİKTAŞ: 4
Stat: 19 Mayıs
Hakemler: Bülent Yıldırım, Cem Satman, Erdinç Sezertam
Manisaspor: İlker Avcıbay, Ferhat Çökmüş, Hüseyin Tok, Dixon, Klukowski, Yiğit Gökoğlan (Dk. 46 Ahmet İlhan Özek), Bekir Yılmaz (Dk. 46 Nizamettin Çalışkan), Mehmet Güven, Simpson (Dk. 81 Simpson), Murat Erdoğan, İsaac
Beşiktaş: Rüştü Reçber, Hilbert, Sivok, Egemen Korkmaz, İsmail Köybaşı, Ernst (Dk. 85 İbrahim Toraman), Necip Uysal, Veli Kavlak, Fernandes, Quaresma (Dk. 46 Holosko), Mustafa Pektemek (Dk. 73 Almeida)
Goller: Dk. 56 Murat Erdoğan (Manisaspor), Dk. 31 Quaresma, Dk. 44 Mustafa Pektemek, Dk. 52 Sivok, Dk. 79 Fernandes (Beşiktaş)
Sarı Kart: Dk. 30 Dixon (Manisaspor)