A Milliler'in patronu Guus Hiddink, Berlin'deki hüsran, Bakü'deki hezimet sonrası takıma neşteri vuruyor. 17 Kasım'da Hollanda'yla Amsterdam'da oynanacak özel maça, mevcut kadrodan 10'a yakın oyuncu götürülmüyor.



Almanya ve Azerbaycan yenilgileriyle Euro 2012 şansını zorlaştıran A Milli Takım’da hedef tahtası haline gelen teknik direktör Guus Hiddink, son yılların en ciddi revizyonunu yapmaya hazırlanıyor. Berlin’de ve Bakü’de sahaya sürdüğü kadrolar eleştirilen Hollandalı teknik adamın, ilk operasyonu 17 Kasım’da Hollanda ile Amsterdam’da oynanacak özel maçta yapacağı ortaya çıktı. Hiddink’in, takımlarında oynayamadıkları halde A Milli formayla mücadele ettikleri için eleştirilen bazı isimleri aday kadroya çağırmayacağı, bu oyuncuların yerine daha genç ve takımlarında daha fazla oynama şansı bulan yeteneklere şans vereceği bildirildi. Hollandalı teknik adamın, bu sezon kulüplerinde yedek kulübesine demir atan Tuncay ve Nihat başta olmak üzere Hakan Balta, Halil Altıntop, Özer, Sabri, Sercan ve Semih gibioyuncuları aday kadroya çağırmayacağı ileri sürüldü.

Form tutana kadar
Hiddink’in, bu futbolcular tekrar forma girip, kulüp takımlarında oynayana kadar kararından geri adım atmayacağı ifade ediliyor. Hollandalı hocanın sırt çevirdiği oyuncuların tekrar forma girmeleri halinde, 29 Mart 2011’de Avusturya ile oynanacak Euro 2012 grup eleme maçında milli davet alabilecekleri konuşuluyor.


KAYNAK : FOTOMAÇ