Hakkari Emniyet Müdürlüğünde görevli 4 polisin, doğum sırasında fenalaşan hamile kadına kan bağışında bulunmasıyla dünyaya gelen bebeğe, 'Ömer Barış' adı verildi.

HAKKARİ’de 3 gün önce bir erkek bebek dünyaya getiren 30 yaşındaki annenin, imdadına polisler yetişti. Polisler doğum öncesi kanaması durmayan kadına kan vermek için sıraya girdi. Polislerden alınan kanla bebek sağlıklı bir şekilde dünyaya gelirken, yeni doğan bebeğe de polislerin isteği üzerine ’Ömer Barış’ adı verildi. Hakkari Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şubesi Amiri Mehmet Demircioğlu genç anneyi ziyaret edip, Kürtçe "Em ğulami vane" (Sizin hizmetinizdeyiz)" diyerek geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Hakkari’de polis- vatandaş dayanışması bir aileye büyük mutluluk yaşattı. Hakkari’de yaşayan ve eşi inşaatlarda çalışan 1 çocuk annesi hamile Hatice Turan’ın ikinci bebeğinin doğum sancıları 3 gün önce başladı. Bunu üzerine Ramazan Turan eşini hemen Hakkari Devlet Hastanesi doğum servisine götürdü. Ancak Hatice Turan’ın kanaması başladı. Doğumunun yapılması için de acil olarak kana ihtiyaç duyuldu. Ramazan Turan ve hastane yetkilileri hemen harekete geçerek kan arayışına başladı. Ender bulunan "B RH Negatif" kan için polisten de destek istendi.

’POLİSLER KAN VERMEK İÇİN SIRAYA GİRDİ’

Bunun üzerine polis telsizlerinden anans yapılarak acil kan çağrısında bulunuldu. Anons üzerine bir çok polis memuru hemen hastaneye giderek, Hatice Turan için sıraya girdi. Yeterli kanın bulunması üzerine de Hatice Turan’ın doğumu gerçekleştirildi ve bir erkek bebek dünyaya getirdi. Dünya gelen bebek Turan ailesine büyük mutluluk yaşatırken, inşaat işçisi Ramazan Turan destek olanlara teşekkür ederek, polislerin isteği üzerine bebeğine ’Ömer Barış’ adını verdi.

POLİS AMİRİNDEN KÜRTÇE SÖZLER

Yaşanan mutluluk üzerine Hakkari Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şubesi Amiri Mehmet Demircioğlu da hastaneye gelerek kuvözde tedavisi süren Ömer Barış’ı görüp, aileye geçmiş olsun dileğinde bulundu. Emniyet Amiri Demircioğlu ziyareti sırasında anneye Hatice Turan’la da Kürtçe konuştu. Demircioğlu Kürtçe olarak "Serserimin, serçavimin (Başım gözüm üzerine)", "Em ğulami vane (Biz sizin hizmetinizdeyiz)" dedi.

Demircioğlu, ziyaret sırasında polislerin kendi aralarında topladıkları parayı da maddi durumları iyi olmayan aileye verirken, ailenin 5 yaşında olan çocukları Kadir’e de eğitim desteği sözü verdi.