Sualtında kalma rekortmeni Karabay, 135 saat 2 dakika 19 saniyelik rekorunu 192 saat, 19 dakika ve 19 saniyeye çıkartarak kırılması zor bir rekora imza attı




Yeniçarşım.com sponsorluğunda Guinness "sualtında en uzun kalma" rekor denemesi için 21 Ekim tarihinde sualtına dalan Cem Karabay, 192 saat, 19 dakika ve 19 saniye suda kalarak rekorunu tamamlarken 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı da sualtında Türk Bayrağı ile kutladı.
Caddebostan sahilinde kurulan dev havuzda rekor dalışını gerçekleştiren Cem Karabay, tüplü dalış ekipmanlarıyla 2009 yılında 135 saat 2 dakika 19 saniyelik rekorunu geliştirmek için 21 Ekim tarihinde yeniden akvaryuma girmişti. www.yenicarsim.com internet sitesinin sponsor olduğu Karabay 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda akvaryumdan dünya rekoru ile çıktı.
Cem Karabay’ın rekor denemesini bir Guinness hakemi de izlerken, Caddebostan Sahili’nde kurulan 8 metre uzunluğunda, 3 metre genişliğinde ve 3 metre derinliğindeki 80 tonluk dev akvaryuma 8 gün önce giren Karabay, kendisine ait rekoru geliştirdi. Akvaryumda Türk bayrağı açan Karabay’ı çok sayıda vatandaş izledi. İstiklal Marşı, 10. Yıl Marşı ve İzmir Marşı gibi marşlar söyleyerek Cem Karabay’a destek olan vatandaşlar ve yakınları Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutladı.
"Suda kontrollü olarak hava tüpü ile hiç çıkmadan kalma" dünya rekorunu 192 saat, 19 dakika ve 19 saniyeye çıkaran Cem Karabay’ın eşi de havuza girerek büyük destek verdi. Karabay, normal hayatta nasıl yaşanıyorsa sualtında da aynı şeyleri yaparak, televizyon seyredip, tavla, dama, satranç gibi oyunlar oynadı.
Eşini alnından ve dudağından öpen Karabay büyük sevinç yaşarken, Milli dalgıç basın toplantısından sonra hastaneye götürüldü. Sağlık kontrolleri yapılacak olan Karabay yarın basın toplantısı düzenleyecek.