Amirallere suikast iddianamesinin ek klasörlerinde deniz teğmenlerinin evinde yapılan aramada ele geçirilen belgelerde gizli kamerayla çekilmiş müstehcen görüntüler içeren kayıtlar da var


'Amirallere suikast' iddianamesinin delil klasörleri avukatlara verildi. İddianamenin ek klasörlerinde deniz teğmenlerinin evinde yapılan aramada ele geçirilen belgelerde gizli kamerayla çekilmiş müstehcen görüntüler içeren kayıtlar da var.

Deniz Teğmen Faruk Akın ve Deniz Teğmen Sinan Efe Noyan'la ilgili iddianamenin sekizinci klasöründeki pdf dosyasında ilginç bilgiler yer alıyor. Klasörde, birçok görüntü kaydından bahsediliyor. Dikkat çekenler arasında ise gizli kamerayla çekilmiş, müstehcen içerikli görüntüler. Klasörün 62, 70 ve 72 sayfalarında 2007 yılında gizli kamerayla çekildiği anlaşılan müstehcen görüntü ve sesler olduğu belirtiliyor. Yine dosya içerisinde görüntülerde bazı kişiler tarafından tabancayla atış yapıldığı, ancak karanlık olması nedeniyle şahısların kimlikleri tespit edilemediğine yer veriliyor.

Klasörün 129 sayfasında asker kişilerle ilgili sıkıştırılmış 'Öğrenci Bilgileri' başlıklı belgeden bahsediliyor. Belgede askeri öğrencilerin, okul, aile, nüfus bilgileri, doğum yerleri, doğum tarihleri, kardeş isimleri, kardeş sayısı, ana-babanın öz olup olmadığı, kilo, boy, ten, sigara kullanıp kullanmadığı, göz rengi, ayakkabı, elbise, beden numarası, baba mesleği, baba ve kardeş aylık geliri ile ilgili şahısların iletişim, adres ve kişisel bilgileri"nin yer aldığını aktarılıyor.

''VEZİR DÜŞÜRÜLÜRKEN HAMLE YAPMAYAN REZİL OLUR''
Aynı klasörde yer alan 'Sol' adlı belgede Genelkurmay Başkanlığı, 'Amerikancı', 'işbirlikçi', 'piyasacı' ve 'başıbozukluk' ile suçlanıyor.
TSK'nın komuta kademesine ağır eleştirilerin yer aldığı 2 sayfalık belgede 1 Temmuz 2008 tarihinde bazı emekli kuvvet komutanlarının gözaltına alınması değerlendiriliyor: "1 Temmuz günü, darbecilik oynayan emekli paşalar TEM'de sorguya götürülürken Başbakan Erdoğan Zonguldak'ta maden işçilerine şov yapmaktadır. Vezir düşürülürken hamle yapmayan rezil olur. Amerikancı ordu? Türkiye toplumu üzerine bir karabasan gibi çöküyorlar."
Klasörde şüpheli Sinan Efe Noyan'a ait çeşitli tarihlerde değişik yerlerde farklı kişilerle çekilmiş fotoğraflar da yer alıyor.

CİHAN