Bugün Taksim Meydanı'nda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle 6 işçi ve memur konfederasyonu tarafından ortak hazırlanan kutlama etkinliği, saat 16.00'da sona erecek.

Çeşitli sendikalara üye binlerce işçi, 1 Mayıs'ı kutlamak üzere yıllar sonra ilk kez Taksim Meydanı'nda bir araya geldi.

KUTLAMALARDAN CANLI GÖRÜNTÜLER İZLEYİN

KAPALI YOLLARI ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN

1 MAYIS KUTLAMALARINDAN KARELER (GALERİ)

TAKSİM'DEKİ KUTLAMALARDAN GÖRÜNTÜLER (VİDEO)

Sendikalar, sabahın erken saatlerinden itibaren farklı noktalarda toplandı. DİSK başta olmak üzere TMMOB, Devrimci 1 Mayıs Platformu, İşten Atmak Yasaklansın Platformu, Mücadele Birliği Platformu, ESP, UİD-DER, Devrimci Hareket, Emekçi Hareket Partisi, Sosyalist Devrim Partisi-Girişimi adı altında




binlerce grup, sabah erken saatlerde Şişli Camii önünde toplandı. Tarık Akan, Rutkay Aziz, Halil Ergün, Cem Özer'in de aralarında bulunduğu ünlü sanatçılar ile CHP Ankara Milletvekili Eşref Erdem ve İstanbul
Milletvekili Ayşe Jale Ağırbaş da yürüyüş için gruba katıldı. Çok sayıda sanatçının yanı sıra, aydın ve akademisyenler de DİSK kortejinde yer aldı. Kortejin başında sanatçılarla birlikte, 1977 1 Mayıs'ında ölenlerin yakınları da yürüdü.

Ellerindeki bayrak, flama ve pankartlarla Şişli Camii önünde toplanan olan grup, gerekli hazırlıkların ardından Taksim Meydanı'na hareket etti. Yürüyüşe başlayan grup, Halaskargazi Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi istikametinden Taksim Meydanı'na ulaşacak. Kortej için TRT binası ile Divan Kavşağı arasındaki otobüs duraklarının bulunduğu noktaya güvenlik noktaları kuruldu.



Türk-İş, Kamu-Sen, EMEP, ÖDP, Türkiye Birleşik İşçi Partisi, İşçi Cephesi ve Halkın Kurtuluş Partisi üyelerinden oluşan binlerce kişi de, Şişhane'de toplandı. Ellerinde bayrak ve flamalar bulunan kalabalık grup, Taksim Meydanı'na doğru yürüdü. Grup, Refik Saydam Caddesi ve Tarlabaşı Caddesi istikametinden Taksim Meydanı'na ulaştı.
Kalabalık bir grup işçi de, Dolmabahçe'den Taksim'e yürüdü. Hak-İş, Memur-Sen, TKP üyelerinin de aralarında bulunan işçi grupları, Gümüşsuyu üzerinden yürüyerek alana giriş yaptı.

On binlerce işçinin yanı sıra, 1977 1 Mayıs'ında hayatını kaybedenlerin yakınları, sanatçı ve aydınların da aralarında bulunduğu grup, Taksim Meydanı'nda toplandı.

Meydanda adeta renk cümbüşü oluşurken, Ressam Orhan Taylan'ın 1977'ye damgasını vuran afişi AKM binasına asıldı. Kutlamalar çerçevesinde, Kazancı Yokuşu'na karanfil bırakılmasının ardından sendika başkanları konuşma yapacak. Kutlamaların sonunda ise, Timur Selçuk 1 Mayıs Marşı'nı çalacak.