Polisin Gezi Parkı'na müdahalesini ardından pazar günü Taksim'e çıkışların engellenmesini protesto eden Erdem Gündüz isimli bir kişi, akşam saatlerinden itibaren Taksim Metro çıkışında hareket etmeden ve konuşmadan beklemeye başladı. Gündüz'ün başlattığı bu protestoya katılanların sayısı kısa sürede 300'e ulaştı.

Erdem Gündüz isimli bir kişi polisin Gezi Parkı'na müdahalesini ilginç şekilde protesto etti.

Erdem Gündüz, dün akşam saat 18.00'de Taksim Metro çıkışında hareket etmeden ve konuşmadan beklemeye başladı.

Gündüz, akşam saat 20.00 sıralarında protestosu ile ilgili olarak, "Her şey ortada. İnsanları Taksim'e sokmuyorlar" şeklinde açıklama yaptı.

Protestoyu sosyal paylaşım sitelerinden gören vatandaşlar da gece destek için Gündüz'ün yanına gelerek hareketsizce durmaya başladı. Gündüz'e destek verenlerin sayısı kısa sürede 300'e ulaştı.

Akşam saatlerinde ise polis ekipleri Gündüz'ü üstünü ve çantasını aradı.

Meydanda bekleyen Gündüz'ün yanına gelen polis ilk önce çantasını aradı. Gündüz'ün çantasında ilaç, eldiven, cüzdan, kitap, anahtar olduğu görüldü.

Polis ayrıca Gündüz' üzerini de aradı. Durumu polise ihbar ettiğini söyleyen bir vatandaş ise "Duruyordu dikkatimi çekti, bomba olur, bir şey olur diye 155'i aradım. Ben bir saattir oturuyorum bir saattir burada" dedi.

Öte yandan bu protesto sosyal paylaşım sitesi Twitter'ın dünya gündemi sıralamasında "duran adam" ismiyle en üst sırada yer alıyor. Ayrıca bekleyenler arasında Modacı Barbaros Şansal'ın da olduğu görüldü.

Polis müdahalesi geldi

"Duran Adam" öncülüğünde hareket etmeden ve konuşmadan beklemeye başlayan grubu polis ilerleyen saatlerde dağıttı.

Saat 01.50'de AKM önünde konuşlanan polis ekipleri eylemcileri dağıtmak için harekete geçti. Polisin güç kullanmadan yaptığı müdahaleden dakikalar önce Erdem Gündüz'ün alandan kendiliğinden ayrıldığı öğrenildi. Taksim Metro çıkışında beklemekte ısrar eden 10 kişi ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar otobüse bindirilerek ifadeleri alınmak üzere polis merkezine götürüldü.

Protestocu grubun alandan çıkarılmasının ardından yaklaşık 100 polis Taksim Metro çıkışında beklemeye başladı.

BEŞİKTAŞ'TA BİR DURAN ADAM

Taksim'deki "Duran Adam"ın ardından bir kişi de Beşiktaş’taki Kartal Heykeli önünde hareketsiz şekilde beklemeye başladı.

Taksim’deki "Duran Adam" protestosunun ardından bir eylemcide saat 00.00’da Beşiktaş’taki Kartal Heykeli önünde hareketsiz şekilde beklemeye başladı. Duran eylemcinin 5 saattir kimseyle konuşmadan beklediği öğrenildi.

Öte yandan Beşiktaş'da ki bekleyen eylemcinin yanına 10 çift ayakkabı ve terlik bırakıldığı görüldü. Ayakkabılar arasında bir çift çocuk ayakkabısı olması dikkat çekti. Eylemcinin heykel önündeki bekleyişi halen devam ediyor.

Kaynak : Cnnturk.com