Küçükken, her çocuk gibi ben de LEGO oyuncaklarına bayılırdım. Üstelik o sıralarda bir çekilişte LEGO’nun ambulans uçak kutusunu bile kazanmıştım. İnanılmaz bir şeydi, çünkü hayatımda ilk defa bir şey kazanmıştım ve eve gelen paket o sıralarda boyumun yarısı kadardı. Yıllarca bıkmadan usanmadan onunla oynamış ve diğer LEGO parçalarımla da birleştirip farklı farklı şeyler ortaya çıkartmıştım.

Şimdilerde ise LEGO çocukların oyuncağından çok gözüme büyüklerin inanılmaz tasarımlar yapmasını sağlayan bir eğlence aracı gibi duruyor. Hatta yanlış hatırlamıyorsam da 5-6 ay önce bir İngiliz, LEGO parçalarını kullanarak Star Trek’teki ünlü Atılgan gemisinin bir insan boyundaki maketini yapmıştı.

LEGO’nun hayatın her alanına bu kadar yayılması elbette büyük bir başarı göstergesidir. Hoş, bundan 50 yıl sonra da durum aynı olur mu bilinmez ancak video oyunları dünyasında halen için sağlam bir yere sahip olduğu kesin.

LEGO oyunlarının en büyük özelliği dönemin en ünlü ve fantastik filmlerinden esinlenerek onlara daha esprili, biraz değişik ve LEGO’ca bir tavır ile yaklaşmasıydı. İşte LEGO: Pirates of Caribbean da böyle bir oyun.





Kılıç balığı ile kılıç düellosu yapabilir misiniz bay Turner?

Lego Pirates of the Caribbean: The Video Game, Traveller’s Tale tarafından geliştirilip, film serisinin de yapımcısı olan Disney tarafından dağıtılıyor. Oyunun belki de en büyük özelliği hikayesinin şu ana kadar çıkmış olan ilk üç filmi ve kısa zamanda gösterime girecek olan dördüncü film On Stranger Tides’ı da kapsıyor olması. Dolayısı ile filmi izlemeden önce bu oyunu oynamanız film için size SPOILER verecektir. Şimdiden bilgilendirilelim.

Ben oyunu PlayStation 3’te oynadım, dolayısı ile oyundan örnek verirken kontrolleri buna göre belirteceğim. Lakin şunu da söyleyelim, oyunumuz her zamanki gibi PC, Xbox 360, PSP, Nintendo DS, Nintendo 3DS, Wii’ye çıkıyor.

Demin de bahsettiğim gibi bütün oyun, serinin dört filminin de hikayesini toplayıp sizin önünüze getiriyor. Sadece arada çok ufak detaylarda bazı değişiklikler yapılmış ve işin içine daha çok espri katılmış. Evet biliyorum LEGO oyunlarının en büyük özelliğidir ancak, oyunlarda hiç konuşma olmaması bazen biraz sıkıntı yaratıyor. Birinci filmden başlayarak dördüncü filme kadar oynuyorsunuz. LEGO Pirates of the Caribbean: The Video Game’de toplamda 20 adet bölüm mevcut ve her bir film için beş bölüm ayrılmış. Bir bölümün ortalama yarım saat kadar sürdüğünü düşünürseniz bu da size nereden baksanız 10 saatlik bir oynanış süresi sunuyor. Elbette bölümlerdeki bulmacaları çözerken geçireceğiniz zamanın az ya da çok olması da bir hayli fark ettirecektir.

Ölü adamın sandığı üstünde 15 kişiydik

En büyük sıkıntı, ara sahnelerin hiçbir şekilde geçilemiyor olması. Tamam bu sahneler hikayeyi anlatıyor vs. ancak özellikle filmden filme geçerkenki ilk görüntüler oldukça uzun ve filmleri önceden izlediğiniz için %90’ı bildiğimiz sahneler.

Bunun yanında oyunda bölüm yüklemeleri çok fazla. Bir haritada bazen 4-5 farklı mekana girmeniz gerekebiliyor, üstelik bazen bu yerlere birkaç kez girmeniz gerekiyor. Hal böyle olunca bölümü 40 dakikada bitirdiyseniz bunun toplam 10 dakikası sadece yüklemelerle geçiyor.

Genel anlamda söylemek gerekirse LEGO Pirates of the Caribbean: The Video Game, LEGO serisinin severleri için zaten sıradaki oynanacaklar listesinde bulunması gereken bir yapım. Bu seriyi daha önce denememiş kişiler için ise tavsiye edeceğim bir oyun. Özellikle co-op modu ile oldukça eğlenceli vakitler geçireceğinizi düşünüyorum.