Merhaba sevgili okuyucular. Elimde bugün sizin için tuttuğum oyun başlıktan da rahatlıkla tahmin edebileceğiniz gibi bir Transformers oyunu ve yeni trend olan film oyunlarından biri. Peki her film oyunu gibi başarısızlık içerisinde yuvarlanıyor mu? Ona birazdan karar vereceğiz...

Autobot’lar saldırın!

Tarihler yaklaşık bir yıl önceyi gösterirken, High Moon Studios adlı oyun firması gelmiş geçmiş en eğlenceli Transformers oyunlarından birini piyasaya sürmüştü hatırlarsanız. Oyuncuyu zorlayan ve aynı zamanda oldukça eğlendiren, muhteşem “boss” savaşları içeren bir oyundu. E hal böyle olunca, bu firmadan gelecek yeni bir oyunu ister istemez merak ediyordu insan.

Muhtemelen iyi bir oyun daha yaparlar diye düşünürken, bu cümleyi ve bekleyişi afiyetle yiyeceğimi nereden bilebilirdim? Üzülerek söylüyorum ki Transformers: Dark of the Moon selefinin eline su dökmeyi bırakın, yanından bile geçemiyor.

Moralleri bozarak yaptığım başlangıcı devam ettireyim ve sizlere bu oyunu neden sevemediğimi anlatayım. Bunun en büyük nedeni, ilk oyunda var olan tüm güzelliklerin bu oyunda tam tersi şekilde kötü bir hale getirilmiş olması aslında.





Muhteşem Boss savaşları gitmiş, yerine kolay ve oyuncuyu zorlamaktan uzak diyebileceğimiz savaşlar gelmiş. Eskiden on adet Autobot kullandığımız oyunda altı hatta altı buçuk (!) Autobot ile yetinmek zorunda kalıyoruz. Azalan Autobot sayısına paralel olarak kısalan senaryoyu da eksiler hanesine yazmak gerekiyor.

Eski oyunda zorlayıcı olan silah kullanımı bu oyunda yeni yetme bir oyuncunun bile “ne kadar da basitmiş” diyebileceği bir hale getirilmiş. Otomatik hedefleme özelliği sayesinde hiç zorlanmadan köşelerin arkasına geçip siper alacak, sizi görmeyen Decepticon'ları bir bir patlatacaksınız.

Optimus Prime ile bir ömür geçer mi?

Grafikler eski oyunla neredeyse aynıyken, her ne olursa olsun haksızlık etmemek adına birkaç iyileştirmeye gidildiğini söylemem gerekiyor. Fakat gördüğümüz Decepticon’ların hepsinin aynı olması ve çeşitlilik getirilmemesi can sıkıcı etkenler arasında.

Bu oyunun beni çeken yanı seslendirmeleri ve her ne kadar kolaylaşmış olsalar da savaş anları oldu. Sonuçta araç şeklindeyken ve son hızda giderken bir anda zıplayarak havada yeniden robot olup savaşmaya başlamak ne kadar basit olursa olsun Transformers seven biri için nadir rastlanan bir durum. Çünkü gerçekten çok güzel görünüyor ve bu dönüşümlerde en ufak bir grafiksel hata ile karşılaşmadım desem yeridir.

Megatron bu savaşı kazandı gibi

Sonuç olarak elimizde tuttuğumuz bu oyun pek olmamış sevgili okuyucular. Tamam, savaş sahneleri etkileyici görünüyor olabilir ama yalnızca savaş ekranı ve seslendirmeleri sayesinde başarılı olacak anlamına da gelmiyor.

Çocukluğu Transformers çizgi filmleriyle geçmiş olan ben bile oyuna yalnızca mecburiyetten dayanmak zorunda kaldıysam, ilk defa oynayanın vay haline. Eğer bir Transformers oyunu oynamak istiyorsanız ve ilk Transformers'ı hiç oynamadıysanız, bunu pas geçip, direkt olarak ilk oyuna bakın ve Transformers oyunu nasıl olmalı daha iyi anlayın.