1) Bomba yapmak için gerekli malzemeleri nasıl bulacağız?



Resimde gözüktüğü gibi büyük ihtimal ortalıkta bulduğumuz sandıkların içinden bulacağız. Askerlerin üzerinden bulunmasıda ihtimal dahilinde.

2) Bomba nerede yapılacak?



Haritada sembolü gözükecek olan işarete gittiğimiz zaman resimdeki gibi bomba yapım yerini bulacağız. Bu yerin üstünde Osmanlı Suikastçılarının işareti var.

Büyük ihtimal haritadaki işarette Osmanlı Suikastçılarının işareti olacak


Bomba yapım yerine geldiğimizde Ana sayfa olarak bunu görüyoruz. Bomba çeşitleri çanta olarak bölünmüş bunun amacı örneğin ölümcül çantayı Kılıcı aldığımızda kullanacağız. Ayrıca her çantada en fazla 5 olmak üzere toplamda en fazla 15 bomba taşıyabileceğiz. 3 Çeşit bomba mevcut bunlar:

1) Ölümcül çanta: Bu çanta kılıç'ı seçtiğimizde aktif olacak. Yani tıpkı Kılıç-HiddenGun gibi uyumlu olacak. Bugünkü el bombası prensibinde amaç düşmanı öldürmek.

2) Taktik çanta: Bu çantadaki bomba peşimizdeki askerlerden kurtulmamızı sağlayacak olan çanta. Örneğin içinde demirdiken veya Gaz bombası bu çanta içinde olacak. Bu bombanın amacı peşimizdekilerden kurtulmak.

3) Oyalayıcı çanta: Bu çanta içerisinde düşmanı öldürmeyen veya zarar vermeyen bombalar bulunuyor. Ezio'nun bombayı nasıl kullandığı ile ilgili resim:

. Bu bombanın amacı düşmanları öldürmeden dikkatlerini başka yöne çekmek.

4) Bombayı nasıl yapacağız?

1) Kabuk

Kabuğun amacı bombanın tipini belirlemek yani Fitilli bir bombamı, bubi tuzağı şeklinde bombamı yoksa temaz anında patlayan el bombası mı. Bunu kabuk belirleyecek.



Resimdeki ilk bomba; Yusuf Tazim'in bize verdiği bombaya benziyor. Tipik el bombası bomba atılıp bir yere temas ettiği anda patlıyor.

Resimdeki ikinci bomba; Fitilli bomba. Fitil ateşlendikten sonra atılır. Fitil bittiğinde ise patlar. Geri sayım sayacı olan günümüz bombası gibi düşünülebilir.

Resimdeki üçüncü bomba; Mayın. Bubi tuzağı kurmak için bu bomba birebir. Kurulduğunda etrafında bir çember oluşuyor. Hedef bu çemberin içine girdiğinde bomba patlıyor.

5) Ezio nasıl bu kadar isabetli bomba atabiliyor?

Resimde göreceğiniz gibi Ezio atacağı bombanın gidiş yönünü hatta sekmesini bile hesaplıyor peki nasıl? Cevap basit Ezio'nun yeni özelliği Eagle Sense bu seziler sayesinde Ezio bombasını çok isabetli atabiliyor.

Eagle Sense'in diğer yararı ise düşmanlarının rotasını hissedebiliyor. Bu sayede bubi tuzağı kurabiliyor.