Plaj futbolu. Bu maçların neden yapıldığını hiç anlamam. Hiç bir zevki yok bana göre. Futbol fanatiği biri olarak bu maçları izlemek bana asla zevk vermez. Her maçta 20 gol olur. Ofsayt falan olmaz, hiç çekişme ve sertlik olmaz. Aslında Fenerbahçe'nin oynadığı futbol da böyle ama ne yapabiliriz. Ben değil, beni Fenerbahçeli yapan utansın. Neyse olmuş bi kere asıl konu dağılmasın.

Şimdi baba sözü dinlemeyen evladın sonu bu işte. Babam dur oğlum gitme içimde kötü bir his var demişti. Gittim de ne oldu. Beach Soccer diye bir oyun. Uzun zamandır beklediğim Pro Beach Soccer'la karıştırdım. Cd'yi takar takmaz başıma geleni anladım. Oyun 22MB gibi büyük! bir yer kapladı ki gözlerim şaştı. Madem yaptınız bir hata, dağıtın internetten. Tabi kim çeksin internetten bu oyunu.

Oyunun sesleri "tak tuk şşş dan" efektlerinden oluşuyor. Bir de seyircilerin "oowww" gibi efektler çıkardığını duydum. Oyuncular hiç ses çıkarmıyor. Bir adet müzik var. Başka da birşey yok. Bu paragraf biraz kısa oldu. Ne yapalım seslerde başka birşey yok (şşş: Kayma efekti)

Grafikler ise mide bulandırıcı. 5 sene evvelki oyunlara benziyor. İçim karardı görünce. Zaten oyun açılır açılmaz demo bir maç başlıyor ve yaptığınız hatayı anlıyorsunuz. Oyuncu modellemeleri ise çöpten adam gibi. Zaten faul gibi olaylara girilmemiş. Faul yapmak gibi bir şansınız yok. Doğrudan adamın içinden geçiyorsunuz. Mesela kalecinin elinde top varken bi kayayım dedim top gibi kaleye girdi adamım. Bir de karton seyirciler var. Grafiklerdeki tek detay adamlar koşarken arkalarından kumların püskürmesi mi desem. Yok olmaz, neyse anlayın işte.

Fizik modellemesi ise süper!. Uzaktan bir şut çekiyorsunuz top füze gibi fırlıyor. Ayrıca top dışarı çıkar çıkmaz hemen adamınızın eline geliyor. Kaleci topu taç atar gibi fırlatıyor. Üstelik topun zıplaması da iğrenç. Zaten topu almak imkansız. Topun etrafında fır dönüyoruz ama bir türlü tutturmak nasip olamuyor. Zaten 15 dakikada sıkıldım.

Ama oyunun en kötü yanı kontroller. İnsanı bayıyor. Deminden de söylediğim gibi topu almak imkansız. Uzaktan şutlarınızın hepsi denize gidiyor. Sonra topu alan çocuklar kaçıyor sizde hayali topla oynuyorsunuz. Zaten kontrollerin ne olduğunu bulana kadar 3 gol yedim. Hiçbir yerde yazmıyor. Aklıma bu oyunu görünce Soccer adlı atari oyunum geldi. Hiçbir çalım, roveşeta, vole hareketi konmamış. Top ortalama falan da yok. Sadece şut çekmek var. Bir de yerde kayarak top almak. İstediğiniz futbolcuya da pas vermek gibi şansınız yok. Kafasına göre takılıyor oyun.

Geriye yapay zeka kaldı. Zekası "0" olan futbolcular boş kaleye gol atmak yenine geriye pas veren, boş kaleye çektiği şut geri dönen, bunun dışında sadece kayıp gol atmanızı engelleyen aptal yaratıklar. Zaten oyunu tümü aptalca. Boşuna yazı yamayalım yeter artık bu kadar.

Fifa'ya kötü diyenler utansın diyorum son söz olarak. Vallahi ben bile sıkıldım Fifa'dan ama bunu görünce hemen onu oynamaya karar verdim şimdi. ISS 3 gelene kadar başka futbol oyunu haram bana. Belki Pro Beach Soccer olabilir. Eğer illaki plajı özledim ben diyorsanız onu alıp oynayın. Buna elinizi sürmeyin hatta bedavaya bile almayın.