Hatırlarım da, ne kadar imrenirdim Sega sahiplerine zamanında. Deli gibi aksiyonun içinde yüzerlerdi. PC'deki oyunlar o kadar hızı ve adrenalini veremezlerdi oyuncularına. Ama Sega Dreamcast, tamamen aksiyon yüklü bir makineydi. Ben de sağda solda oyunlarını gördükçe hep deli olurdum. Şans işte, artık o makine tarih oldu ve mirasını da diğer platformlar yiyor. Şimdi sizlere anlatacağım oyun da Dreamcast'ın en popüler oyunlarından birisiydi. Şimdi yine popülerliğini devam ettiriyor ve PC oyuncularına merhaba diyor.

Bahsettiğim oyun Crazy Taxi. Çoğu oyuncunun oyunu bitirdikten sonra hemen taksi şoförü olmak istediği oyun. Asla temposundan ödün vermeyen, her yönüyle hız duygusunu bize yaşattıran bir oyun. Ben bile oyunun başından kalkabilmek için çok çabaladım. Ancak sonuna kadar oynayıp da artık oyunun benden sıkılmasıyla oyundan kurtulabildim. Oyun artık bayılmış sanırım ki direk Windows'a döndü makine. Ben de bir anda kendimi gerçek dünyada buluverdim. Şöyle bir üstüme başıma baktım, ben bir taksi şoförü değilimişim gerçekten. Ardından gözüm saate baktı, hah! sınava geç kalmışım...

Artık herkes bu oyunun ne harika bir oyun olduğunu anlamış olmalı. Önce alışılmış olduğu gibi, oyunun grafiklerinden bahsedelim. Oyun Dreamcast'ten port edildiğinden yeni nesil oyunlardaki gibi göz alıcı efektlere sahip değil. Yüksek çözünürlüklü dokular veya buna benzer oyuncuların dilini dışarı çıkartacak şeyler de yok oyunda. Ama bu oyunun grafiklerini kötülediğim anlamına gelmiyor. Herşey teknolojinin gerisinde olmasına rağmen, gerçekten göze güzel gözüküyor. Çözünürlüğü artırdığınızda ise artık dokular falan göze batmaz hale geliyor. Oyundaki karakterler fazla detaylı değiller ama çeşit olarak yeterli sayıdalar. İçinde bulunduğumuz şehirin grafikleri de yeterli derecede. Birbirini tekrar etmiyor ve oldukça büyük. Deniz falan gibi sulu yerlerin grafikleri biraz kötü olmuş ve hareketsizler ama nasıl olsa arabamızın gittiği yer asfalt. Suya bu nedenle pek ihtiyacımız olmayacak.

Oyunda 4 farklı karakterle yarışabiliyoruz. Hepsinin arabası farklı. Kendileri de birbirleriyle her yönden alakasız insanlar. Birisi yeşil saçlı ve punk, birisi zenci ve maymunsu hareketler yapıyor, birisi iri yarı ve kıllı, birisi de bayan. Doğal olarak kızın arabası daha hızlı. İri yarı olanın ise yavaş ama daha rahat kontrol edilebiliyor. Zaten adamların tipine bakarak kimin ne özelliklere sahip olduğunu tahmin edebiliyorsunuz. Benim favorim zenci karakter. Komik bir adam. Ağzı hiç kapanmıyor ve 32 dişi birden gözüküyor. Arabasının hızı ve kontrolü de ortanın üzerinde. Oyun tek cd ama bu cd için bile çok az. Çünkü çok az yer kaplıyor. İnsanlar oyunu alıp kapladığı alana baktıklarında, sanki birşeylerin eksik olduğunu falan sanabilirler. Yanılmayın sakın :)

Oyunda fazla farklı modlar yok ama yine de uzun zaman eğlenebileceğimiz kadar özellik içeriyor. Arcade ve original modlarında, taksicilik yapıyoruz. Ciddiyim :) Burada belirli bir zamanla başlayıp, bıraktığımız her müşteriden ekstra zaman kazanacağımız bir mod bulunuyor. En eğlencelisi bu. Bunu sevmezseniz veya çabuk bittiğinden şikayet ederseniz, zamanı kendiniz seçebileceğiniz modlar da var. 3, 5 veya 10 dakikalık oyunlar seçip arkadaşlarınızla sırayla oynayabilirsiniz. En yüksek puanı alan da diğer arkadaşlarına hava atabilir. Bu acaip eğlenceli bir olay. Bak nasıl da canım istedi şimdi oynamak.