Merhabalar, eminim ki hepiniz iyi bir oyun incelemesi yok mu diye kıvranıp durursunuz. Gidersiniz cd satan bir dükkana bakarsınız ki hiç ilgi çeken oyun kalmamış. Evet bu sefer ben size işte böyle ünlü ve ünsüz olarak iki değerlendirdiğim oyunlardan ünsüz ve biraz eski bir oyunu tanıtacağım.

Dominion, egemenlik ya da hakimiyet anlamı taşıyor. Oyunumuz bir real-time strateji. Aslında oyun güzel, çünkü Eidos firmasının, ama biraz eski. Eidos firmasının her oyunu güzel mi olur? demeyin, oyun güzel işte. Aslında ne yalan söyleyeyim ben böyle oyunları pek sevmem ama oyunsuz kalınca ilaç gibi geldi valla.

Oyunumuzun grafikleri gerçekten iyi sayılır. C&C serisindeki gibi aletler, yapılar ve insanlar küçük değil. Yeteri kadar büyük ve gelişmiş. Gelişmiş derken iyi grafiklere sahip yani. Binalar falan güzel çizilmiş. Oyunda üniteleriniz birbirinin üstünden geçebiliyor ve bence bu çok saçma olmuş. Üstünden geçmek demek birbirlerinin grafikleri içinden geçmek demek. İşte benim arabam şurda sıkıştı kaldı diye bir şey yok. O kesin birinin üstünden geçer ve çıkar. Köşeler falan iyi. Dağlara benzer yerler de gayet iyi. Grafikler yukarıda anlattığımdan daha fazla karışmıyor. Köprüler falan oyunda yıkılabiliyor, mesela bir köprü yıktığımda üstündeki üniteler ben oynarken belli bir süre suyun üstünde kaldı hatta ateş bile etti ve sonra öldü. Bu oyunun aksak grafik yönlerinden biri. Olsun gene de böyle bir oyunu zor bulursunuz. Oyun sadece sanırım DirectX'i destekliyor ve gereki DirectX'i oyunun cd'sinden yükleyebiliyorsunuz. Ancak oyun eski olduğundan doğal olarak bu DirectX'de biraz eski, o yüzden bu sürümü yüklememenizi öneririm. Oyunun grafik ayarları da yapılabiliyor ve oyunu 1280x1024 çözünürlükte de oynayabiliyorsunuz.

Oyun her oyun gibi yeterli hızda kuruluyor. Autorun'ı çok güzel yapmışlar ve oyunun kurulumu sırasında resimler geçiyor bu genelde oyundaki ünitelerin resimleri oluyor. Bu canınızın sıkıntısını biraz geçirir. Ayrıca oyunun CD'sinde Daikatana oyununun demosu da var. Unutmadan, oyun sabit diskinizde 190 Mb'lık yer işgal ediyor.

Oyunu açınca gayet iyi tasarlanmış güzel bir menü var. Oyunda hemen hemen her ayarı yapabiliyorsunuz. Grafik ayarları, yüksek, normal ya da düşük grafik kalitesi ayarları gibi yapılabiliyor. Ayrıca ses ayarları da yine her oyunda olduğu gibi, sound FX ve Music seçenekleri var. Oyunumuzun menüsü de şöyle:

* SINGLE PLAYER: Buna basınca iki alt ikon daha çıkıyor. Bunlar da şöyle:

o Campaign: Normal olarak oyuna başlamak için. Seçebileceğiniz dört uygarlık var ve bunlardan herhangi birine basarak oyunu başlatıyorsunuz. Ama ilk ikisini ilk cd'de diğer ikisinide 2. cd'de oynayabiliyorsunuz.
o Mission: Farklı senaryolarda oynamak için.

* MULTIPLAYER: her oyunda olduğu gibi.
* LOAD SAVE GAME: Daha önceden kaydettiğiniz bir oyunu açmak için.
* CINEMATIC: İşte çok güzel bir ikon. Buna basınca yaklaşık 14 tane oyundaki fragmanlar ve filmler açılıyor. Birini seçip izleyebilirsiniz.
* OPTIONS: Oyundaki her ayar burada mevcut. Ses ayarları, grafik ayarları ve zorluk derecesi ayarları var.
* EXIT: Yazmama gerek var mı?