Her zaman güzel PC oyunları Amerikalı veya Japon'lardan çıkacak değil ya. Aslına bakarsanız bizim ülkemiz hariç hemen hemen her ülkenin oyun piyasasının getirisi hakkında az çok bilgisi var ve bu alanda yatırım yapıyorlar. Alman yapımcılar da bunu bilenler arasında en üst sıralarda ve Gothic denen bir oyun yapmışlardı bir süre önce. Oyun öyle fazla bilindik bir oyun değildi, pek de satmamıştı ama beklenenden başarılı olmuştu (ülkemizde baya tutuldu ama). Satmayıp da nasıl beklenenden başarılı olmuştu bilmiyorum ama demek ki adamların beklentileri çok aşağılardaymış. Gelen eleştirilerin hepsi de olumlu olunca, yapımcılar, daha büyük şirketlerle anlaşıp daha gelişmiş bir devam oyunu yapmaya kararvermişler. O zaman da Gothic 2'nin yapım süreci başlamış.

Gothic 2'nin çok kapsamlı bir devam oyunu olmasını isteyen yapımcılar, ilk oyunun satmaması ve konusunun bilinmemesi gibi bir engelle karşı karşıya kalmışlar. İkinci oyun bir devam oyunu olduğundan, önce ilk oyunun oynanması gerektiği aşikar. Bu sorunu nasıl aşmışlar peki? Gothic 2'de karakterimiz hafızasını kaybediyor. Geçmiş hakkında birşey hatırlamıyor. Bu kadar basit. Yani oyun hem devam oyunu ve hem de sıfırdan başlayan bir macera gibi.

Oyunun en başında, bir bücüyü sayesinde uyandırılıyoruz. İlk oyunun sonunun olduğu yerlerdeyiz. Büyük bir savaştan sonra, esirleri kurtarıyoruz ama herkes kaçıyor, biz geride kalıyoruz. Üzerimize taşlar düşüyor. Büyülü zırhımız olmasaydı orada ölüp gidecektik ama tüm güçlerimizi ve hafızamızı yitirmemize rağmen, hala hayattayız. Kendimizi şanslı sayıyoruz ve hemen uyanır uyanmaz, akıllanmamış bir pehlivan gibi görevlere dalıyoruz.

Büyücü bize şehre ejderhaların saldıracağını, bunu da dev bir Orc ordusunun takip edeceğini söylüyor. Biz de bu haberi alıp şehirdeki Paladin birliğinin başkanına götürmemiz gerek. Ama bu adama ulaşmak öyle tahmin ettiğiniz gibi kolay değil. Paladinler şehri ele geçirmiş gibiler, sanırım birşeyler biliyorlar ama halktan gizliyorlar. Bizim de Paladin'lerin başkanına ulaşıp, oradaki kutsal bir taşı almamız lazım. Ejderhalara ancak böyle karşı koyabiliyoruz.

Tüm bunları öğrendiğimiz zaman yola koyuluyoruz. Kontroller tam bir aksiyon oyunu kontrolleri. Hoplama, zıplama gibi hareketlerimiz var. İlk başta hiç de güçlü değiliz. Kuleden bulduğumuz minik bir hançer ile işe başlıyoruz. Savaştıkça deneyim kazanarak ve güçlenerek, daha büyük silahlar alabileceğiz. Kontrollere alışmak zor değil. Zaten kontrolleri Gothic 1 kontrolleri olarak da ayarlayabiliyorsunuz, bu daha iyi. Yolda karşınıza birbirinden değişik ve zorlu yaratıklar çıkıyor. Bunların arasında kurtlar, genç kurtlar, dev böcekler, kan sinekleri, kurtların değişime uğramış halleri, orclar, goblinler, hayaletler, iskelet savaşçıları.. saymakla bitmez. Bunlar için her zaman savaşmak akıllıca olmayabiliyor. Yeterince güçlenmeden saldırmak, hiç akıllıca olmuyor.