Gülüyorum, ama komik olduğundan değil, azıcık sinirim bozuk. Bir insan bu kadar bekler, bu kadar sabreder ve beklediği şey fos çıkar. İnsan üzülüyor. Evet biliyorum baştan bir oyuna bu kadar haksızlık etmek yanlış görünüyor olabilir. Fakat 1.5 saat içinde bitibilecek bir senaryo düşünemiyorum. Bu kadar sızlanma yeter galiba... Hadi oyuna girelim.
Jagged Alliance 2'de Deidreanna'dan kurtardığımız küçük şirin Arulco yeni bir tehdit altına girmiş: Ricci Maden Araştırma Şirketi. Evet sivil savaştan önce Arulco madenlerini yöneten Ricci şirketi savaştan sonra yönettiği madenleri geri istiyor ve komşu ülke Tracona'ya kaçıyor. Kaçmakla kalmıyor, Arulcoyu bombalıyor. Efsanevi Tixa hapisanesi yıkılıyor. Doğal olarak o şirin laptop bilgisayarımıza sevgili dostumuz Enrico'dan yardım maili geliyor: Lütfeeeen. Tabi bizde kıramıyoruz kolları sıvayıp savaşa giriyoruz.
Oyun yine bir harita ekranıyla başlıyor ve merc'lerinizi işaretleme yoluyla haritada seyahat ettiriyorsunuz. Gireceğimiz sektör'e atak yaptığımız yönden bir çizgi halinde adamlarımızı diziyoruz. Oyun düşmanla karşılaşana kadar gerçek zamanlı (real time), karşılaştıktan sonra ise sırayla oynanan şekilde (turn-base) devam ediyor. Harita ekranındayken laptopımıza ulaşabiliyoruz. Laptop'ta internetten adam kiralama, cenaze, çiçek göderme mail okuma, merc bilgileri ve görev raporlarına ulaşabiliyoruz.
Oyuna pek şanslı başlamıyoruz. Bindiğimiz helikopter çakılıyor. Bu arada laptop da arızalanıyor. Bu sektörde fazla bir işiniz yok Fakat helikopter pilotunu tehdit ederek biraz eğlenebilirsiniz :) Bir sonraki sektörde rutin olarak adam öldürüyorsunuz ve yine bu sektörde Manuel adlı bir gerillayla tanışıyorsunuz. Bu adamı grubunuza katabilirsiniz. Bütün sektörler Varrez'e gelene kadar böyle adam öldürmekle geçiyor. Varrez'in ilk sektöründe ise Bayan Fung'dan alışveriş yapabilirsiniz. Size bir görev veriyor. Deposunu aslanlar basmış ve bunları onun için öldürürseniz size laptop'ınızı onarmanız için parça satabilir. Varrez'in ikinci sektöründe ise bir manyakla silah alışverişi yapabilirsiniz. Eh bu kadar çözüm...
Atmosfer: Esasında benim üzüldüğüm konu sadece oyunun kısalığı değil. Oyun sanki orjinal oyunun üstüne kurulmuş bir expension pack (genişleme paketi). Hiçbir yenilik yok. Sadece merc'lerin sesleri ve silahlar yenilenmiş. Atmosfer çok iyi olmasa bile yine de eski oyun müziklerini kullandıkları için biraz oyuna bağlanabiliyorsunuz. Savaş modunda temposu artan müzikler, adamların kafalarının üstünden geçen mermilere adamlarınızın tepkisi, seken mermi sesleri sizi oyuna bağlıyor.
Oynanabilirlik: Bu açıdan eski oyuna göre bir değişikliği yok. Açıklama dosyasını okuyan bir insan rahat bir şekilde oyunu oynayabilir.
Grafik: Eski oyunla arasında bir fark yok gibi. Öldürdüğünüz adamlar lobut gibi yere düşüyor, gölgeler vasat. Söylediğim gibi eski... Eski olan herşey yenilenmeye muhtaçtır. :)
Hatırlıyorum Jagged Alliance 2'yi 1.5 ayda bitirmiştim. Deidreanna'yı kovalamıştım, Chance of Chalice çalmıştım ve bir sürü quest tamamlamıştım. Fakat bu oyun sadece 12 kareden oluşuyor. Yanlış duymadınız gidebilceğiniz sadece 12 sektör var ve bir de bunun alt sektörleri o kadar. Bir süre kendinizi oyabileceğiniz bir oyun olabilir. Bir cümleyle özetliyorum ki: İki yeni silah ve bir de yeni haritayla (çok geniş!) yeni oyun olmaz!