Ejdarhalar her zaman fantazi dünyasının en çok ilgi gören öğelerinden birisi olmuştur. Bu yüzden oyun dünyasında da sık sık karşımıza çıkarlar. Bundan iki sene önce adını duyduğumuz Lair oyunu, bizlere bu devasa canavarları, muhteşem görseller eşliğinde yönetme şansı tanıyacağı sözünü verdiğinde hepimiz çok sevinmiştik. İşte sonunda o gün geldi ve Playstation 3 için özel olan Lair piyasaya çıktı. Peki yapımcılar verdikleri sözleri tutabildiler mi? Bir bakıma evet. Fakat bir çok oyunda olduğu gibi artı ve eksiler eşliğinde. Gelin isterseniz hep beraber Lair'ın dünyasına adım atalım ve oyunumuzu daha yakından tanıyalım.

Muhteşem grafiklerle sunulan güzel bir hikaye

Oyunda Rohn adında bir ejdarha binicisini yönetiyoruz. Asylia'lıların ejdarha ordusunda kahramanca savaşan onurlu bir askeriz. Oyunun başında düşmanımız Mokai'lerle savaş başlıyor ve biz de insanlarımızı savunmak için ejdarhamıza biniyor ve oyuna giriş yapıyoruz. Oyunun senaryosu Asylia ve Mokai arasındaki savaşın gerçek yüzü ve kahramanızın gerçeklerle yüzleşmesi üzerine kurulu. Hikaye çok karışık olmasa da, trajik ve dokunaklı. Her bölümün başında ve sonunda çıkan kaiteli videolarla senaryo hakkında detaylı bilgiler ediniyoruz.




Lair, bu hikayeyi sunacak ve bu fantastik dünyayı ekranlara gerçekçi bir şekilde taşıyacak grafik altyapısına kesinlikle sahip. Oyundaki mekanlar ve binalar, Lair dünyasını detaylarıyla gözlerimizn önüne seriyor. Yapılardaki ayrıntılara gösterilen özen gerçekten tebrik edilesi düzeyde. Karakterler de bu dünyaya ait olduklarını kostümleri ile belli ediyorlar. Askerlerin zırhları ve devlet adamlarının giysileri, oyunun karakterleri için ne kadar özenle çalışıldığının birer resmi gibiler. En önemli konu olan ejdarhalar ise bir oyunda görebileceğiniz en korkunç, en görkemli ejdarha tasarımları. Oyunda değişik tip ejdarhalar var ve her biri özenle hazırlanmış. Dişlerinden, pullarına kadar kusursuz diyebileceğimiz görsellerle ejdarhalar muhteşem görünüyorlar. Görünüşlerinin dışında animasyonları da çok güzeller. Ejderhaların hem havadaki hem de karadaki -evet yere inip düşman askerlerini miğdemize indirmemiz mümkün- animasyonları zarif ve gerçekçi. Kısacası oyun görsel olarak bir şölen ve PlayStation 3'ün kalitesini arkadaşlarınıza ve ailenize göstermek adına bire bir.

Oyunda, buz ejdarhaları, ateş ejdarhaları ve siyah ejderhalar gibi değişik katagorilerde ejdarhalar var. Fakat oyunda tabii ki sadece ejderhalar yok. Bir çok devasa yaratıkla savaşacağınız oyunda, karşınıza, Mantra, Coral Snake,War Beast, Rhinos, Spider Wasp, deniz filoları, katapultlar ve top atarlar gibi daha bir çok düşman çıkacak. Bir çok savaş sahnesinde bunların çoğu aynı anda geldiği için, rahatlıkla düşmansız kalmayacaksınız diyebilirim.

Lair'in müzikleri, ses efektleri ve karakter seslendirmeleri de harika. Müzikler sizin durumunuza göre ve savaşın gidişatına göre değişebiliyor. Genelde film müziklerine benzeyen bir yapıya sahip olan arka plan müzikleri, ortama çok güzel uyuyorlar. Yaratıkların ses efektleri ve karakterlerin profesyonel seslendirmeleri de oyunun sesleri açısından büyük bir artı.