Araba sürüş keyfini sadece gezmek dolaşmak dışında da yaşamak istiyorsanız, gene Midtown Madness ihtiyacınızı görüyor. El freniyle sert dönüşler yapabileceğiniz gibi, kaygan zeminlerde, kuru zeminlerdekinden farklı tepki veren frenaj ve kalkışlar da çok gerçekçi. Üstelik, kullandığınız arabanın motor gücü, ivme kabiliyeti gibi teknik özellikleri göz önüne alınmış. Yani, aynı hava şartlarında her araba aynı tepkiyi vermiyor. Aynen olması gerektiği gibi ve mükemmel ayarlanmış.

Şehir planı içinde, kapalı otoparklar, açık otoparklar, tünel geçişleri ve açılır kapanır köprüler de var tabii ki. Köprüler kapanmadan önce, yeterince hızlanıp, arabanızla havada kısa bir uçuş yapmanız mümkün.
<

Seyir esnasında (istediğiniz takdirde) şehir haritasını görüp, nerede olduğunuzu takip edebiliyorsunuz. Motor devir/hız/vites göstergesi de ekranınızın alt köşesinde devamlı size bilgi veriyor. Arkanızı kollayabilmeniz içinse dikiz aynası unutulmamış.

Sağ-sol görüşler, tanımlayabileceğiniz klavye tuşlarıyla elinizin altında. Üstelik çapraz olarak da kullanabiliyorsunuz. Yani diyelim ana yola çıkarkene, sadece sağınızı solunuzu değil, sağ-ön ve sol-önünüzü de kontrol edebiliyorsunuz.

Yukarda söylemeyi unuttum. Arabanın tepkileri sadece hava şartlarına göre değil, bulunduğunuz zeminin türüne göre de değişiyor. Çimenlik bir alan ile asfalt zemin doğal olarak farkediyor ve bunu yaşıyorsunuz.

Size oyundaki arabaların neler olduğundan bahsedeceğim demiştim. Ama bu sayfada çok fazla resim oldu zaten. Kusura bakmassanız arabalar mevzuuna diğer sayfada devam etmek istiyorum.

9 çeşit araba seçme şansınız var -ki bunlar türlerinin çok iyi örneklerinden ayıklanmış. Toplam araba sayısı 10 ama polis arabası, zaten var olan Mustang GT olduğu için burda iki kere bahsetmedim.

Menüde bir Şehir otobüsü ve bir Cadillac Eldorado mevcut. Onlara ek olarak Ford F-350 ve Freightliner Century sayılabilir. Sırada iki Mustang bulunuyor. Mustang-GT ve Mustang Fastback. Evet o klasik araba.. Gene klasik yarış arabaları olan Panoz'lar da eklenmiş. Son olarak, hakkında fazla birşey söylenmeye gerek olmayan VW New Beetle var.

Oyuna ilk başladığınızda arabaların hepsi kullanılabilir durumda olmuyor. Normal şartlarda, açabilmeniz için yarışlar yapmanız ve teker teker kazanmanız gerekiyor.

Oyunda, multiplayer özelliği de var. İnternette ki MS Gaming Zone üzerinden arkadaşlarınızla oynayabiliyorsunuz. Üstelik hız da gayet makul. Beraberce bir şikago turu atıp, boş sokaklarda efelik taslayabilirsiniz. Ancak bunun için, makinenize DirectPlay'in son sürümünü yüklemeniz gerekiyor.