Şahsen şu an acı çekiyorum. King Kong gibi popüler konulara giriş yazısı hazırlamak hakikaten çok zor oluyor. Böyle önemli konular hakkında yazı yazarken nerden değinirsenirseniz de bir sürü birbirinden farklı ve önemli nokta çıkıyor ortaya. Fakat bunları anlatırken diğer ilgili yazılara benzememesine özen göstermek, işte bu bayağı bir zorluyor. İki saattir Word ekranına bakıyorum. Oyunu daha biraz önce bitirdim. Anlatacağım çok şey var. Bir yandan da "acaba bir şey atlar mıyım?" tedirginliğini hissediyorum. Arada bir aklıma geliyor, oyunun genel notu dört yıldız mı, yoksa dört buçuk mu? Derken fark ediyorum. Girişi yazdık bile :)

Peter Jackson's King Kong bundan birkaç gün önceye kadar vizyonda olan ve bu yıla damgasını vurmuş en önemli filmdi belki de. Peter Jackson'ın "Yüzüklerin Efendisi" serisinden sonra başarısını yinelediği filmi önce sinema salonlarını salladıktan sonra monitörlerimizde de deprem yaratmaya devam ediyor. Ünlü yönetmenimiz önceki Lord of the Rings oyunlarından memnun kalmamış olacak ki, yapımcı firma olarak bu sefer EA yerine Ubisoft karşımıza çıkıyor. Bilmiyorum ne kadar doğru bir seçim ama şüpheniz olmasın, bu bir Ubisoft oyunu. Yani güzel olması kaçınılmaz.

Bildiğiniz gibi Peter Jackson's King Kong, Kong filmlerinin ilki değil. Bundan daha önce çekilen ve şuan kült filmler listesinin başında yer alan beş "Kong" filmi daha var. Ayrıca gerçekten ilginç bir geçmişleri var. Şimdi isterseniz gelin bu beş film neymiş ne değilmiş bir bakalım.


King Kong (1933)


Şimdilerde yenisi ile izleyicileri mest eden Kong filminin ilk ve en eski versiyonu. Senaryo olarak da yenisi ile örtüşen bu fantastik-macera filmi, vizyona girdiği dönem büyük ses getirerek herkesi kendine hayran bırakmıştı. Perdelere yansıtıldığı yıla rağmen 1976 yılındaki yeni çekiminden çok daha fazla sevilen bu "klasik" filmi kesinlikle izlemeden geçmeyin. Tabi bulabilirseniz.


Konga (1961)


Aslında ilk Kong filmiyle bağlantısı olmayan bu dev goril filmi ilki kadar olmasa da belli bir kitlenin dikkatini çekmeyi başarabilmişti. Senaryo olarak "dönüşüm geçiren şempanze" temasını işleyen film için King Kong'un belli bir dereceye kadar başarılı olmuş kardeş filmi diyebiliriz.


King Kong vs. Godzilla (1962)


İlkinden daha uçuk bir senaryo ile bu sefer Japon yapımcıların elinden çıkmış, her iki serininde devamı niteliğindeki ilginç komedi-aksiyon filmi. Senaryo olarak Godzilla'nın buzlar içerisinden uyanması ve Kong'un araştırmacılar tarafından Japonya'ya getirilmesini işleyen filmde, Kong ve Godzilla'nın arasındaki ilginç hesaplaşmaya tanık olmuştu herkes. İki farklı versiyonu da bulunan bu film yapımından bu yana 44 yıl geçmiş olmasına rağmen izlenmeyi hak ediyor. Rastlarsanız mutlaka izleyin.