PS2'nin çıkışıyla birlikte piyasaya sürülmesi beklenen TTT biraz gecikti (yani ülkemize gelmekte) ama diğer oyunlar gibi erken çıkıp 10 dakika oynanacağına bir efsane olmayı tercih etti ve en doğrusunu yaptı. Namco işini biliyor. Adamlar ne yapsalar süper yapıyorlar. Oyun PS2'de olunca ne sistem gereksinimi var, ne OS seçimi var, ne de naz yapması var. E tabi bu işin iyi tarafaları olsa da oyunun 45-50 milyon gibi (yerine göre değişiyor) fiyatı da madalyonun öteki yüzü. Oyun 25-30 milyon olsa fiyatını sonuna kadar hak ediyor diyecektim ama maalesef çok pahalı.

1995'te PSX ilk çıktığında onunla beraber çıkan ve anında listebaşı olan Tekken herkesin beğenisini toplamıştı. Sonra yeni versiyonları değişik platformlarda da çıktı ve oralarda da çok beğenildi. Ülkemizde de PSX sahibi olup da Tekken'i bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. Ama yine de yeni oyuncular için söylüyorum: Arkadaşlar bu oyun dövüş oyunlarının bir numarasıdır ve mutlaka oynanması gerekmektedir...

Tekken 3 PSX için yapılırken herkes bu oyunu PSX kaldıramaz diye düşünüyordu ama oyunu PSX'e çok iyi optimize etmişlerdi ve o zamanlarda PSX'de süper sayılan grafikler eşliğinde oyunu yeterli frame rate ile oynuyordunuz. TTT'yi görenler de oyun çıkmadan önce artık yapımcıların PSX ve PS2'yi iyi kullandıklarını anladıklarından PS2, TTT'yi kaldıramaz yerine "Vay be! PS2 bu kadar güçlü mü?" gibi sorular soruyorlardı ki en sonunda kendi gözleriyle de gördüler.

TTT eski Tekken serilerinden bazı yeni özellikleriyle sıyrılmayı başarıyor. Artık TAG diye bir özelliğimiz var. Oyunu karşılıklı iki kişi ile oynadığınızı farz edin. Siz de,rakibiniz de iki adam seçip oyuna başlıyorsunuz. Oyunda seçtiğiniz adamın gücü azalınca diğerini seçiyorsunuz. Aynı şey tabi rakibiniz için de geçerli. Ama seçtiğiniz adamın enerjisi bitmeden de onu diğer adamınızla değiştirme hakkına sahipsiniz. Yapılan maçı diğer dövüş oyunlarında olduğu gibi diğerlerini dümdüz yere serene kadar sürdürüyorsunuz, veya süre bitiminde daha çok enerjisi olan kazanıyor. Oyunu oynamada sadece iki kişiyle sınırlı olmadığınızı da belirteyim. Oyunu multi tap kullanarak dört kişi ile birlikte kullanabilirsiniz. Bir nevi multiplayer Beat-em UP (dövüş) oyunu oynamış oluyorsunuz.

Oyunda çok çeşitli hareketler yapabilirsiniz. Bu hareketleri yapmak için de bize karakter lazım. Ama merak etmeyin oyunda bol bol karakter var, tam 33 tane. 20 tanesi eski tanıdıklar, geri kalanı yeni karakterlerden oluşuyor. Hepsinin de kendilerine özel ve çok ilginç özellikleri var. Karakterleri eski Tekken oyunlarından tanıyacaksınız. Ama sizi değişik bir görünümle karşılayacaklar. Neden mi? Çünkü oyun PS2'de ve PS2'nin bütün gelişmiş özelliklerini kullanıyor. Grafikler birer şaheser. Karakterlerin modellemeleri çok güzel, arka plan 3D olarak tasarlanmış. Siz kapışırken arkada adamlar dolaşıyor, size destek veren hareketli insanlar, sizin gibi arka planda dövüşen adamlar, arkada bir panda ile ilgilenenler, rüzgarda hareket eden çimler yani herşey çok güzel. Işıklandırma efektlerine diyecek birşey bulamıyorum. Arkada yağan kar ve sis gibi efektler bile gerçeğine çok yakın bir biçimde yapılmış. Sanki gerçekten o hava olayını yaşıyormuşsunuz hissine kapılıyorsunuz. Oyunu oynarken karakterlerin kıyafetlerine de dikkat edin, çok güzel görünüyorlar. Fakat grafiklerde de birkaç küçük hata var. Dövüş arenası ile arka plandaki ortamlar bazı yerlerde maalesef birbirinden ayrıymış gibi görünüyor. Ayrıca bazı zor karakter animasyonları da pek gerçekçi görünmüyor. Fakat bu küçük hatalar bunca güzellikte kaybolup gidiyor. Dikkatli incelemezseniz görmezsiniz bile. Ama oyun yazarı olarak her ayrıntıyı incelemek zorundayım. Bu oyunu oyun salonlarında oynayanlar PS2'nin ne kadar güçlü olduğunu PS2 versiyonunu da görünce anlayacaklar. Çünkü PS2 versiyonundaki grafikler çok daha güzel.

Ses olarak TTT üst sınırlarda dolaşıyor. Oyunda kullanılan rock, techno parçalar ve ses efektleri çok iyi bir atmosfer oluşmasına neden oluyor. Karakterlerin de sesleri çok güzel ayarlanmış. Atmosferi kesinlikle olumlu etkiliyor.

Sonuç olarak TTT süper bir oyun. Dövüş oyunlarından hoşlanan herkes ve tabi ki PS2 sahibi olan şanslı kişiler bu oyunu almalı. Kesinlikle bir hit. Bence bu sene PS2'deki Metal Gear Solid 2 ile birlikte en iyi iki oyun olacaklar. Ama unutmamlı ki GT3 de son sürat geliyor.