Tony Hawk Bey sonunda PC'lere de teşrif ettiler. Uzun zaman aldı, fanatikler sabırsızlanmaya başlamıştı. Ama artık klavyelerimizi kullanarak kaykay olayına girebileceğiz. Hadi bakalım, eğlence başlıyor.

Konsol versiyonunda olduğu gibi, THPS 4 ile THPS 3 arasında büyük farklar var. Diğer bölümler arasında fazla bir fark olmasa da, artık yapımcıların radikal değişiklikler yapma vakti gelmişti. Öyle de yaptılar ve oyuna derinlik kattılar. Minik parklar yerine daha büyük alanlar yarattılar. Bu alanları ağzına kadar engellerle, insanlarla ve diğer cisimlerle doldurdular. Ortaya yaşayan bir park, hatta minik bir kasaba çıktı ki, dolaş dolaş bitmeyen bu alanlarda kaykaya binmek oldukça eğlenceli oluyor. Hatta siz de benim gibi zamanında kaykay sayesinde sağlam bir sakatlık geçirdiyseniz, sessiz, sakin ve güvenli bir şekilde eski özlemlerinizi giderebilirsiniz.

THPS 4 bütün bu değişikliklerin yanında aslında aynı oyun olarak karşımızda. THPS 3 ile kıyaslarsak, hareketler, grafikler ve benzeri herşey aynı gibi. Tony biraz daha gerçeğine benzemiş sadece, bunu PC versiyonunda farkettim. Bir de animasyonlar geliştirilmiş denebilir. Birkaç tane de ufak hareket eklemişler ayıp olmasın diye. Ama zaten oyunda yeteri kadar hareket vardı, daha fazla eklemek veya eklememek bana göre birşeyi değiştirmeyecekti. Zaten kontrollerin zor olması ve oyunun 3. bölümündeki tuş değişikliği, işleri daha da zorlaştırıyor. Oyuna daha önceden aşina olanlar için bir sorun olmayacak ama yeni oynayacaklar için büyük bir alışma evresi hazırda bekliyor olacak. Oyuna yeni başlayacaklar "free skate" bölümünde kendilerini oyuna alıştırmaları gerekiyor. Uzun bir süre hareketleri öğrendikten sonra görev bölümüne geçmek en akıllıcası. Çünkü süre sınırlaması olan bölümlerde neyin ne olduğunu bilmemek, ilerleyememek anlamına geliyor.

Oyunda artık görevleri insanlardan alıyorsunuz. Hazır görevler alıp direk bölüme başlayarak hepsini teker teker halletmek yerine, haritanın değişik bölgelerindeki kişilerle konuşarak görev alıyorsunuz ve bu görevi yerine getirerek puan kazanıyorsunuz. Görev konusuna getirilen tek yenilik bu. GTA benzeri görev alma işi, hem bir görevden diğerine koşturmak zorunda bırakmıyor sizi, hem de daha rahat bir oyun oynamanızı sağlıyor. Sadece görev esnasında adrenalin yükseliyor, görev aralarında free bir şekilde dolaşarak size görev verecek birilerini arayabiliyorsunuz.

Kontrollerden daha önce bahsettim ama yeniden söylüyorum, oyunda öyle 1-2 tuşla süper hareketler yapamıyorsunuz. İnternetten bu oyuna ait kombo filmleri indirenler bilirler, oyunu öğrendiğiniz zaman yapamayacağınız şey yok. Birbiri ardına sıralanan hareketlerle binlerce puanı hanenize yazdırabiliyorsunuz. Ama bunları yapmak için günlerce oyunun başında oturup oyuna ısınmanız gerekiyor. Şimdi şöyle bir düşündüm de, ben bu oyunu PS2'de daha rahat oynuyordum. Klavye hafif zorlaştırıyor ve geriyor ortamı.