Blizzard'ın yaptığı oyunlar, her zaman için insanları kendine bağlamasıyla ve aradan yıllar geçse bile kendilerini hala oynattırabilmeleriyle öne çıkmıştır. Aradan neredeyse 10 yıl geçmiş olmasına rağmen hala StarCraft oynayan pek çok oyuncu bulmak zor bir iş değil. Yada Diablo 2'yi arada sırada yükleyerek oyuna hiç sıkılmadan en baştan başlayan oyuncu sayısı hiç azımsanacak sayıda değil. Ama kabul edelim ki, World of WarCraft, Blizzard'ın bağımlılık yapan oyunlarının arasında, firmanın kendi başarısını da aşan bir oyun oldu.

Şimdi ise, The Burning Crusade, WoW'un çıtasını bir adım daha ileriye taşıyor. WoW'dan artık sıkılmaya başlamış olan oyuncuları bile tekrar kendine bağlayabilecek yapıda olan bir ek paket var karşımızda.

Normal WoW'u zaten oynadığınızı farzedecek olursak, TBC'yi yükledikten sonra yapacağınız ilk iş, hesabınızı upgrade etmek olmalı. Hesabınızı upgrade etmediğiniz sürece, expansion'ın getirdiği yenilikleri de kullanamazsınız. Upgrade işlemini ister yükleme sırasında size sorulduğunda, isterseniz de www.wow-europe.com adresinden yapabilirsiniz. Upgrade işlemi tamamlanıp oyuna girdiğinizde, eğer karakteriniz 58+ level ise yapacağınız ilk iş muhtemelen Blasted Lands'teki Dark Portal'dan ek paketteki en geniş içeriği barındıran Outland'e geçmek olacaktır.

Ek pakedin ana teması olan Outland'e geçtiğinizde nelerle karşılaşacaksınız peki? Outland, toplam 7 bölgeden oluşuyor. Dark Portal'dan geçer geçmez kendinizi Hellfire Peninsula'da bulacaksınız. Genel olarak level 58-62 arası düşmanları içeren bu bölgede Outland'e alışmaya çalışırken, TBC'nin yeniliklerinin birçoğunu da deneme şansınız olacak. Daha Outland'e adımınızı attığınız anda Stairs of Destiny'deki muazzam savaş nutkunuzun tutulmasına neden oluyor zaten. Solda Alliance güçleri, sağda Horde güçleri ve karşılarında da devasa bir Pit Commander önderliğindeki Burning Legion savaşçıları. Sürekli devam eden bu savaşı durup izlerken etkilenmemek mümkün değil. Bu büyüleyici savaştan gözlerinizi ayırmayı başardığınızda ise, Outland'deki questlerinize başlamak üzere Alliance için Honor Hold, Horde için Thrallmar'a doğru yola çıkacaksınız. Quest'ler çoğunlukla WoW'dan zaten alışık olduğumuz tarzda. 5 tane şundan kes, 10 tane bundan kes, şu kadar ondan topla tarzı alıştığımız quest'ler Outland'de de peşimizi bırakmıyor. Ama tabi ki yeni tipte, daha komplike birçok quest de karşımıza çıkacaklar arasında. Örneğin bombardıman questleri. Zırhlı bir gryphon/wyvern'in sırtına atlayıp Area 52 yapımı bombalarımızla Burning Legion yerleşim ve askerlerini bombaladığınız görevler gerçekten zevkli olmuş örneğin.

Blizzard'ın daha önce Eastern Plaguelands ve Silithus'da denediği ancak başarısızlıkla sonuçlanan World PVP sistemini Outland haritalarında çok daha başarılı bir şekilde canlandırdığını Hellfire Peninsula'ya adım attığınızda göreceksiniz. Çoğu bölgede bulunan PVP görevleri, kuleleri ve belli bölgeleri ele geçirmeniz karşılığında sizi özel madalyalarla ödüllendiriyor. Bu madalyaları kullanarak belli karakterlerden yeni eşyalar satın alabiliyorsunuz, ki bazı eşyalar gerçekten harcanan çabaya değecek kadar güzel.