Bazı firmalar vardır, az ama öz oyun yaparlar. Oyunlarını oynadığınız zaman asla aklınızdan çıkmaz. Evet The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay oyununun yapımcısı Starbreeze'den bahsediyorum. Oyun sessiz sedasız gelmiş, daha menüsünden itibaren beni etkilemeyi başarmış ve tekrar tekrar oynamış, hatta sistem yenilememe bile sebep olmuştu. Yine aynı şekilde Starbreeze uzun yıllar akıllardan çıkmayacak bir oyuna daha imza atmış durumda. The Darkness, gerilim ve aksiyonu bir araya başarılı hatta mükemmel bir uyum ile sizlere sunan ender oyunlardan bir tanesi. Oyun konusunu ise dünya genelinde bir milyondan çok satan çizgi romanı The Darkness'dan alıyor. Yakında filiminin de çıkması kuvvetle muhtemeldir.

Jackie Estacado 14 yaşında mafyaya bir polis memerunu öldürmesi ile kolayca katılır. Aslında Jackie'nin mafya ve akabinde pis işlere girmesindeki en büyük etken amca Paule'dir. Amca Paule ile birlikte birçok kötü işden sonra Jackie 21. doğum gününde karanlık güçlerin etkisi altına girecek ve birçok özel yeteneğe sahip olacaktır. Bunun da etkisi ile Jackie iyi ile kötü arasında gel gitler yaşar. Jackie bu kötü ve zoraki devam ettiği durumdan ve bulunduğu kardeşlikten ayrılır. Bundan sonra işler hiç de umduğu gibi gitmeyecektir. Mafya lideri Frankie Frenchetti, Jackie'nin çocukluk ve yakın arkadaşı, kısaca sevgilisini; Jenny'i kaçırır. Artık Jackie hem karanlık ile savaşacak hem de intikam için güçlerini tüm düşmanları için bir kabus aracı olarak kullanacaktır. Hikaye aslında daha karmaşık ve oyun hakkında tadınızı kaçıracak ön bilgiler verebileceği gerekçesi ile kısa bir özet halinde geçtim. Zaten oyunda ilerledikçe ve bölüm geçtikçe açılan çizgi roman ve videolar ile hikayeyi daha iyi kavrayacaksınız.



Oyuna başlar başlamaz garip olacaktır ki sizi oyun hemen atmosferi içine çekiveriyor. Başından kalkması bir hayli zaman alan bir oyun The Darkness. Dur şurayı da geçeyim derken saatler geçivermiş farkında olmuyorsunuz. Eskisi gibi oturup saatlerce oyun oynayamayan ama boş vaktini de oyun oynamak için değerlendiren benim gibi oyuncular için zor bir durum. Hele birde başladığı oyunu hemen bitirme ihtiyacı hissedenlerdenseniz doğru yerdesiniz. Oyuna başlar başlamaz kendinizi polis ve mafya'nın çatışmasında buluveriyorsunuz. Aksiyon filmlerini aratmayacak kovalamaca sonunda oyun sizi gizemli ve gerilim dolu dakikaları içine çekecektir. Başlarda oyunda kullanabileceğiniz yetenekleriniz sınırlı olduğundan ilerdeki alacağınız zevkin yanında ilk bölümler biraz sönük kalabilir. Ama ilerledikçe yeni yetenekler kazanacak ve oyundan çok daha fazla zevk alacaksınız. Zaman zaman bu yeteneklerinizin hangisini kullanacağınız katliam esnasında sizleri karasızlığa yitebilir. Ama önemli değil çünkü bir hayli fazla düşman ile karşılaşacaksınız. Yeteneklerinizin tadını çıkarmaya bakın. Yine oyun ilerledikçe zorluk derecesi de düşmanın zekasına oranla biraz daha zorlaşıyor. Oyunun en çok eleştirilen tarafları zaman zaman düşmanın sizi zorlayacak durumda olmaması ama bu durumda oyun ilerledikçe tam kıvamında ve bir oyuncu için yeterli olabilecek seviye geliyor. Öyle ki bazı bölümleri tekrar tekrar oynamanız bile gerekebilir.

Karanlıktan korkmam yılandan kortuğum kadar.

The Darkness aslında türündeki diğer çizgi roman karakterlerine göre esas oğlana daha bonkör davranıyor. Kahraman olabilmeniz için uçmanız yada bir vuruştu insanları devirmeniz gerekmiyor. The Darkness ismi gibi karanlık bir oyun ve kahramanımız da bir o kadar karanlık bir yapıya sahip. Sağ ve sol omzunuzda yaratıktan bozma yılanlarınız var. Bu yılanlar ve yapabilecekleriniz ilerledikçe kazanacağınız yeteneklere bağlı. Sanırım omzumdakiler melekten uzak karanlıktaki zebani muhafızlarım...

Oyunun en güzel daha doğrusu en büyük ögelerinden bir tanesi karanlığın hakim olduğu ve sizin ona hükmetmenizi isteyen bir oyun olması. Daha önceki gerilim oyunlarının aksine oyundaki atmosfer karanlık ile mükemmel bir şekilde bütünleşiyor. Her bölüm birbirinden güzel yansıtılmış. Her halde ismi ile mükemmel bir şekilde bütünleşen bir başka oyun daha yoktur.