Night Watch nedir, ne değildir biliyor musunuz bilmiyorum ama bilmeyenleriniz olduğunu düşünerek açıklamak istiyorum. Night Watch, ülkemizde "Gece Nöbeti" ismiyle vizyona giren bir fantastik aksiyon filmiydi. Yönetmenliğini Timur Bekmambetov'un yaptığı başrollerini Konstantin Khabensky ve Vladimir Menshov'un paylaştığı film, 2-2,5 ay önceye kadar beyaz perdedeydi. Konu ve senaryo olarak "iyi ve kötünün arasındaki savaş" gibi ağır bir olayı işlemesine rağmen birçok kişi tarafından hayal kırıklığı olarak adlandırılmıştı. Şahsen bana göre DVD'si alınacak bir film olmasına karşın izleyen hiçbir arkadaşım beğenmemişti. Ülkesinde (Rusya) gösterime girdiği tarihten itibaren Yüzüklerin Efendisi Kralın Dönüşü'nü bile izlenme oranı bağlamında geride bırakması sayesinde "oraların Matrix'i" gibi yakıştırmalar kazanmıştı Night Watch. Şimdi filmin oyununun demo'su ile karşı karşıyayız. Ama içimiz (özellikle benim içim) rahat. Çünkü Night Watch, Silent Storm serilerinden hatırladığımız Nival Interactive tarafından yapılıyor. Sanırım Silent Storm'un ne olduğunu açıklamama gerek yok. Neyse biz şimdi demo'muza dönelim.

293 MB'lık demo'yu kurduktan sonra oyuna girdiğimiz vakit filmden alınmış sahnelerin olduğu bir intro ile karşı karşıya kalıyoruz. Bu kısa video oyunun konusunu özetler nitelikte. Yazının başında da dediğim gibi oyun demo'dan anladığımız kadarıyla filmle belli ölçüde paralel giden bir konuyu işliyor. Yine temelde iyi ve kötünün arasındaki savaş işlense de, filmdeki karakterler ve mekanlar (galiba diyelim çünkü bu demo versiyonu) filmden farklı. Biz insanların ve iyilerin temsilcileri olan gece nöbetçileriyiz. Kötülerin temsilcileri ise vampirler. Sinematikten sonra ne bir menü ne de başka bir şeyle karşılaşmadan oyun başlıyor. Demo'ya başladığımız ilk görev bir nevi bir alıştırma bölümü. Bu bölümde oyun sırasında kullanacağımız tuş takımları ve saldırı yöntemlerini öğreniyoruz. Night Watch, Silent Storm gibi sıra tabanlı bir strateji/RPG oyunu. İlk yapmamız geren şeyler nasıl yürüyüp, koşmayı becerdikten sonra nasıl savaşacağımızı öğrenmek. İlk başta tekme, yumruk kombinasyonlarını aktif olarak kullanıyorken, daha sonraları el feneri gibi etkili silahlara sahip oluyoruz. Sağlık ve diğer bilumum ekipman ise öldürdüğümüz adamlardan ve çevreden temin ediliyor. İkinci bölüme tren istasyonunda başlıyoruz. Burada ikinci bir karakter oyuna katılıyor. İkinci karakterinde oyuna katılması oyunun strateji yönünü daha bir ön plana çıkarmış. Oyunda doğru yönü bulmak ve polislere belli etmeden bu noktaya ulaşmak için biraz kafa yormak lazım. Normalde (yine demo'dan anladığımız kadarıyla diyelim) fazla yorucu bir oyun değil Night Watch.

Hakkını yemeyelim, film güzeldi...

Grafiksel konuda demo'dan edindiğim izlenimler pek olumlu yönde olmadı. Karakter modellemeleri ve mekan grafikleri gerçekten çok eski ve yetersiz duruyorlar. Ayrıca sadece oynadığımız yerlerin oyunda görülüp, geri kalan yerlerin sadece karartı olarak gözükmesi pek hoşuma gitmedi. Objelerde karakter modellemeleri gibi çok köşeli ve detaysızlar. Ayrıca sadece işe yarar nesne ve objelerle etkileşime girilebilmesi gerçekçiliği baltalamış. Grafik teknolojisinin 3-4 yıl önceden gelmesi grafiklerin ister istemez çizgi filmvari bir hava yakalamasına sebep olmuş. Bu durumun eksileri efektlerde de büyük ölçüde hissediliyor. Demo'da bulunan bir avuç efekt bile oyunun grafik motorunun eksilerini göstermek için güzel bir örnek olmuş. Bu sebepten dolayı oyunun grafiklerinden ümitli değilim. Umarız firma, oyun piyasaya çıkana kadar grafikleri adam akıllı elden geçirir.