Darksiders, God of War III ve Dante’s Inferno... Bu üç oyundan sonra aksiyona öyle bir doyacağız ki bir daha bu türde oyun oynayacak adam bulunamayacak, firmalar da farklı yönlere sapmak durumunda kalacak. Bayonetta olsun, piyasaya çıkmayı bekleyen bu üç oyun olsun, hepsi temelde aynı oyunlar aslında. Komboların hükümdarlığında seyreden, cehennem zebanilerini bir bir şişe geçirdiğimiz, heyecanı bol, eğlence seviyesi yüksek yapımlar hepsi. Bu oyunların da bu kadar birbirine benziyor olması, bir süre sonra oyuncuların aynı tastan su içmek istememesine neden olacak fakat şimdilik Dante’s Inferno’ya eğilelim ve bu muhteşem oyunun demo versiyonunda neler varmış, bir bakalım.
Beatrice’in peşinde

Üç bölümlük kısa bir demoyu oynadıktan sonra bu oyuna “muhteşem” diyebildim zira oyun karşısında geçirdiğim 20 dakika, bana gelecekte nelerle karşılaşacağımı göstermiş oldu.



Demoya, Dante sıradan bir insanken başlıyoruz. İşgal altındaki bir kasabada, insanları doğrama görevine veriliyor Dante ve gamepad de bizim kontrolümüze bırakılıyor. Dante elindeki uzun mızrağıyla birkaç tane kıt kombo yapabiliyor ama burada bile oyundaki esnekliği hissedebiliyoruz. Dante silahlı kasabalıları yarıp geçtikten sonra sevgilisi Beatrice’e doğru yola koyuluyor. Ne var ki eve vardığında Beatrice’i ölü buluyor. Bahçede, göğsünde bir kılıçla sere serpe yatan Beatrice, ruhuyla selam ediyor Dante’ye ve “Sözünü neden tutmadın?” sözleri dudaklarından dökülüyor. Bu sırada cehennemin uşaklarından bir tanesi onu alıp götürüyor. Sevgilisinin peşinden cehenneme doğru yola koyulan Dante’ye “Ölüm”den yürüttüğü devasa orak arkadaşlık ediyor. Evet, kasabalıları katlettiğimiz bölümün sonunda, bir adam sinsice yaklaşıp sırtımıza bıçağı saplıyor ama ölmeyi reddetip Ölüm’le savaşıyor, onu yenerek de silahına sahip oluyor ve daha da güçlü bir hal alıyoruz.