Yıl 2065... Yer Hong Kong. Robotlar, insanlara karşı var olma savaşı açmıştır. 2061'de kardeşini savaşta kaybeden ve aynı gün 'Özgürlük Koalisyonu' ordusuna katılan 2. yüzbaşı Nathan Frost, robot ordusunun 23 Ağustos 2065'te üslerine saldırısıyla ölümcül yaralanmıştır. Ve Snowblind projesi bu yetenekli savaşçıyla hayata geçer. Bu proje düşmana karşı kullanılacak, cephenin ilerisinde özel yetenekleriyle ordu için önemli görevler alacak bir süper asker yaratma projesidir.

Tomb Raider 7'yi de geliştirmekle meşgul olan Crystal Dynamics'in son oyunu Project: Snowblind, gelecekte gerçekleşen bir savaşı konu alıyor. Cephenin ilerisinde düşmanın savunma hattını tek başına kırabilmesi için yaratılan süper askerin gözünden oynadığımız bir first person shooter oyunu Project: Snowblind.

İlk görüşte dikkatimizi çeken şey, gayet başarılı olan grafikler. Mekanlar ve binalar iyi çizilmiş. Karakterlerin mimikleri bile yapılmış. Patlama efektleri, silahlardan çıkan alevler, duvarlardaki mermi izleri (ağır makineliyle ateş ederken önünüzdeki duvarları kırabiliyorsunuz) hepsi özenle yaratılmış. Camları kırabiliyor, benzin varillerini ya da arabaları havaya uçurabiliyoruz. Sesler Dolby digital pro logic II destekli. Patlama sesleri, silah sesleri, seslendirmeler çok üst seviyede. Oyunun menülerinde ve müziklerinde ise pek uğraşılmadığı için vasatı aşamamış. Oynanabilirlik ise başarılı bir seviyede. Oyunu çabucak öğrenip, hızla düşmanı püskürtmek için stratejiler üretiyoruz.

Üsse yapılan saldırıyla başlayan oyun kendini, her yeni hareketimizle bize öğretiyor. Hangi tuşun ne işe yaradığını, bulduğumuz silahları veya savaş gereçlerinin ne tür oyuncaklar olduğunu, ekrandaki göstergeleri ve görevlerimizi detaylı bir şekilde öğrenebiliyoruz. Kullanabileceğimiz bolca yüksek teknolojili silah ve araç-gereç türleri mevcut yapımda. Üzerimizde olan silahlara ve gereçlere ulaşmamız için kısa yol tuşları ve dilersek hepsini görebilmemiz için inventory tuşları var. İlk olarak carbine diye adlandırılan, 32 mermi alan yakın veya uzak mesafe çarpışmada çok etkili bir silahla ilerliyoruz. Yaralanıp süper asker halimizle karargahta ilk görevimizi almaya gittiğimizde ise 10 mermi alan bir tabanca veriliyor. Asıl görevler başladığında yine carbine ile devam ediyoruz. İlerledikçe silah seçeneğimiz rocket launcher'dan shotgun'a, sniper'dan laser'e kadar oldukça genişliyor.

Ateş etmek için çoğu silahta iki atış seçeneğimiz var. R1 ile normal ateş edebiliyor, R2 ile ise bomba atabiliyor ya da chargeshot denilen bir seferde daha çok cephane harcayarak daha fazla zarar veren bir atış yapabiliyoruz. Sol analog koluyla hareket ettirdiğimiz süper askerimizin hedefini ise sağ analogla seçiyoruz. Sol analoga tıkladığımızda karakter yumruk atıyor. R3, sniper hariç bir kat yakınlaştıran zoom yapıyor. Sniperda iki kat zoom var. Süper askerimizin bazı çatışmalarda siper alması ya da bazı noktalarda görünmemesi için yuvarlağı kullanarak eğilebiliyoruz. Veya bir engeli aşmak için X ile zıplayabiliyoruz. Kare tuşu ise herhangi bir nesneyi aktif etmek, elimize veya inventory'ye almak için kullanılıyor, aktif edecek herhangi bir nesne olmadığında da silahın şarjörünü değiştiriyor (reload).

Silahlar haricinde çatışmalarda aktif edebildiğimiz son teknoloji ürünü gereçler de var. Bu gereçler bir takım noktalarda aslında silahlardan daha etkili olabiliyor. Üçgen tuşuyla aktif edebildiğimiz bu gereçleri oyunda yeni bölümlerde ilerledikçe öğreniyoruz. Bunlar reflekslerimizi maksimuma çıkarma, elektrik fırtınası, görünmezlik, kurşun geçirmez manyetik kalkan ya da hareketli cisimleri duvarın bile arkasından görebilme özelliği gibi yetenekler sunan gereçler. Bu gereçleri L2 tuşuna basılı tutarak iki kere sol yaptığımızda bulabiliyoruz. Üstüne geldiğimiz her gereç için ne işe yaradığını belirten bir açıklama var. Nerede kullanılacağını bildiklerimizin arasında sol yön tuşuyla pratik olarak geçiş yapabiliyoruz. Ekranın sol üst köşesindeki radarın etrafındaki kırmızı gösterge sağlığımız, mavi gösterge ise bio-enerjimiz. Bio-enerjimiz olduğu sürece dilediğiniz anda süper gereçleri kullanabilirsiniz. Aşağı ve yukarı yön tuşları ile sırayla silahları değiştirebiliyor ya da L2 ile son iki tercih ettiğimiz silah arasında hızlı geçiş yapabiliyoruz. L1 ise inventory'deki el bombası, spider boot ya da emp bomb gibi gereçleri fırlatmaya yarıyor.