2003 yılında, berber çaldıkları bar grubu Kompleks’ten ayrılarak Candan Tezel (vokal) ve Ozan Yılmaz (klavye) tarafından kurulan 110, adını İstanbul’da rock müziğin merkezi olarak gördükleri Taksim ve Kadıköy’ün otobüs hattından alıyor.

Kurulduktan sonra beste çalışmalarına ağırlık veren 110, katıldıkları Roxy Müzik Yarışması’nda ilk 10 elemelerini geçti ancak dereceye girmedi. Daha sonra gruba Mehmet Esemen (gitar), Serkan Aktaş (bas) ve Nedim Ruacan (davul)’ı alarak albüm çalışmasına başlayan grup, 2005 yılında “Atomların Harika Dünyası”nı EMI etiketiyle çıkardı. Albümün çıkışından hemen sonra vefat eden Serkan Aktaş’ın yerine Alper Kılıç’ı aldılar ve ilk kliplerini albümün 7. parçası olan “Bitti Mi?”ye çektiler.

Rock İstanbul, Rock’n Coke gibi Türkiye’nin önemli festivallerinde sahne alan grup, Jay Jay Johanson ve Starsailor gibi isimlerle de aynı sahneyi paylaştı. Elektronik ve rock müziği başarıyla harmanlayan 110, ikinci klibini albümün sound’undan biraz daha uzak, daha yumuşak bir parça olan “Özledim Seni”ye çekti.

Tamamen kendi üretimleri olan “Atomların Harika Dünyası”ndan 3. klip ise “Gölge”ye geldi. Bu klibin diğer kliplere göre bir farkı vardı; 2006 yılında vizyona giren Togan Gökbakar’ın yönetmenliğini yaptığı “Gen” filminin müziği oldu. Filmden ve grubun performans görüntülerinden oluşturularak çekilen klip, Cem Gül imzası taşıyor. Bu albümden çıkan 4. ve son klip ise Doruk Çetin yönetiminde Tuzak isimli parçaya çekildi.

İlk albümden sonra oldukça olumlu eleştiriler alan 110, Türkçe sözlü müziğe yeni bir soluk getirdi. 2006 sonunda basçı Alper Kılıç ve davulcu Nedim Ruacan’ın gruptan ayrılmasıyla bir süreliğine yoluna üç kişi olarak devam eden grup, 2007 Temmuz ayında “Kontrol” adlı 2. albümünü DMC etiketiyle sevenlerine ulaştırdı. Albümden ilk video klibi “Düştüm” adlı parçaya çeken üçlü, ayrıca albümden “Dünya” ve “Çünkü” parçalarıyla da Türk müzik piyasasında ismini yeniden konuşturacağına inanıyor.

Grubun albüm sonrasında oluşturduğu yeni kadrosunda Candan Tezel, Ozan Yılmaz, Mehmet Uludağ, Burak Yerebakan ve Arda Algan bulunuyor.