Anima ismi latincedeki karşılığı “ruh” olan ve “ruhani çalmak” anlamına gelen bir müzik teriminden geliyor. Ceylan Ertem (vokal), Tuncay Korkmaz (mızıka,gitar,synthesizer), Ekin Cengizkan (davul) ve Murat Çopur’dan (bas gitar) oluşan Anima, ilk albümleri animasal’ı 2006 yılında yayınladı.


İlk albümlerinde herbiri birer Anima sözü, bestesi ve düzenlemesi olan toplam 14 şarkıdan oluşuyor. 14 anlatı parçasının birbirine eklenmesiyle oluşan bir masal-albüm. Albümün kapak tasarımı yurt içinde ve yurt dışında başarılı çalışmalara imza atmış olan Bant dergisinden tanıdığımız illüstratör Sadi Güran’a ait. Grafik tasarımı Cemil Nesil, fotoğraf çalışması Şafak Taner tarafından yapılan albüm kitapçığı görsel bütünlüğü ile de tıpkı bir masal kitabını andırırken, bu ilk albümle grup farklı bir bakış yakalamaya çalıştığını gösteriyor.

Grup, ilk albümü tanımlamaya çalıştığında içine rock müziğin barındırdığı birçok unsurun eklendiği, Blues'dan, folklorik müziğe ve trip-hop'a kadar birçok türün harmanlandığı çok yönlü bir yapı ortaya çıkıyor.

Grubun vokalisti Ceylan Ertem, 2007'nin Kasım ayında resmi fan sitesinde grubun dağıldığı haberini yayınladı. Şüphesiz grup elemanları bundan böyle farklı projelerle karşımıza çıkmaya devam edecekler. Son gelen haberlere göre Ceylan Ertem’in solo projesi “Müzikten Uzak”’ın demo kayıtları tamamlandı