“Civil Sin” şarkısı birçok müzik otoritesi tarafından 2006 yılının en iyi şarkılarından biri ilan edilirken, parçanın yaratıcısı Boy Kill Boy, çıkarmış olduğu “Civilian” albümü ile tek şarkılık gruplardan biri olmadığını herkese kanıtladı. Açılış şarkısı “Back Again” den, gizli mücevher “Exit” e kadar 12 tane, punk-pop tadında, çoşkulu rock marşları ve piyano önderliğinde balladlar barındıran bu albümün prodüktörlüğünü John Cornfield (Muse, Oasis, Supergrass) gerçekleştirdi. Albümden şu ana kadar “Suzie”, “Civil Sin”, “Back Again” ve “Shoot Me Down” olmak üzere dört single çıkarıldı. Şarkıları, video oyunlarında kullanılan grup, The Automatic, ¡Forward, Russia!, and The Long Blondes ile birlikte ‘NME’S 2006 New Bands Tour’da headliner olarak sahne aldı.

Boy Kill Boy aslında bu yıl yeni grupların birçoğunun kullandığı aynı elementleri kullandı; Enerjik tempolar, gitar ahenkleri ve her şarkıyı vurgulayan new wave klavyeleri. Bu 80’ler uyanışı diğer gruplarda hafiften yorucu olmaya başlasa da, “Civilian” bu çerçeveye uyan mükemmel bir kayıt oldu. Bu yüzden kimi otoriteler akılda kalıcılık ya da dramatiklik yönünden The Cure ve Duran Duran stili hissederken, kimisi melodide Killers ile Hard-Fi arası geçişi yakaladı. Kimisi de Chris Peck’ in vokalinde Faith No More’ un efsanevi solisti Mike Patton vokali tadı aldı. Ama herkes kendisinden bir parça buldu. Sağlamlık kullanılan enstrümanlardan değil, en iyi müziğin hayatın en kötüsünü görenler tarafından yapıldığı gerçeğinden geliyordu..

Boy Kill Boy, şarkılarının üzerine drama ile tutkuyu, akılda kalır çok katmanlı gitar riflerini, üstünlük hissi veren keyboard soundunu ve solist Chris Peck’in ayrıcalıklı vokal tonunu, enerjik ve melodik bir şekilde ekleyince kombinasyon yakalanmış oldu.

Ne kadar müzik fanı olursanız olun, geçmişinizde mutlaka sadece bir şarkısını bildiğiniz ve zamanın geri kalan kısmını solistin “evet bu da son şarkımız” lafını bekleyerek geçirdiğiniz konserler olmuştur. Ama Boy Kill Boy’un tüm şarkılarını bilseniz sözlerini bilmeseniz, parçalar ritmlerine eşlik ettirecek kabiliyete sahip melodilerden oluşuyor.

Alternative, indie ve glam müzik severlerle 31 Mart 2007 Studio Live'da buluşan grup oldukça başarılı bir performans sergiledi. Mart 2008'de ikinci albümü "Stars and the Sea"yi piyasaya süren grup, albümün kayıtlarını Cornwall, Brighton ve Los Angeles'ta gerçekleştirdi. Albümde yer alan "Loud and Clear" parçası, albümün piyasaya sürülmesiyle birlikte grubun websitesinden ücretsiz olarak müzikseverlere sunuldu. Albümden seçilen No Conversation ve Promises single'ları daha yayınlanmadan grubun myspace sitesinden hayranlara ulaştırıldı ve büyük ilgi topladı.