2002 senesinde Leeds’de kurulan indie rock grubu The Pigeon Detectives, kadrosunda Matt Bowman (vokal), Oliver Main (gitar), Ryan Wilson (gitar), Dave Best (bas gitar) ve Jimmi Naylor (davul)’ı bulunduruyor. 2006 senesinde Kaiser Chiefs ve Dirty Pretty Things gruplarıyla performanslarda bulunan topluluk, dikkatleri üzerine çekerek aynı sene Dance To The Radio plak şirketiyle anlaşmaya vardı.

2007 Mayıs ayının sonuna doğru “Wait For Me” adlı ilk albümünü yayımlayan The Pigeon Detectives, albümün prodüksiyonunda Will Jackson ile çalıştı. Albümden şu ana kadar “I Found Out” ve “Romantic Type” parçalarını single olarak piyasaya süren grup, 21 Mayıs tarihinde “I’m Not Sorry” parçasını single olarak müzikseverlere ulaştırdı. “I Found It” ile İngiltere listelerinde 39 numarada kalan topluluk, “Romantic Type” ile ise listelerde 19 numaraya yerleşti.

Grubun "Emergency" ismini taşıyan ikinci albümü 26 Mayıs 2007'de müzikseverlerin beğenisine sunuldu. Albümde Blur, Babyshambles, The Smiths, Feeder ve Kaiser Chiefs gibi grupların prodüktörü Stephen Street'le çalışan grup, ilk single olarak "This Is An Emergency" parçasını seçti.