Pandora'nın Kutusu Açıldı: İlk İki Hafta İptal
Pazartesi günü 7 saat süren NBA-NBPA toplantısının arından sıfır + sıfır elde var sıfır sonucu çıkınca NBA Başkanı David Stern sezonun ilk iki haftasının kesin olarak iptal edildiğini açıkladı.

Çok üzgün olduğunu, özür dileyerek açıklayan Stern, "İki tarafın beklentileri arasındaki fark o kadar büyük ki, şu anda geçici bir köprü bile yapmamız mümkün değil. Biz asla gelişmelerin bu noktaya gelmesini istemedik, ama gelinen noktayı görüyoruz. Hazırlık maçlarını bile kurtarmak için büyük çaba sarf ettik ama yeterli olmadı" dedi.

1998-1999 sezonundan bu yana en uzun lokavt olarak tarihe geçen 2011-2012 sezonunun tamamen iptal olma tehlikesi de devam ediyor. 1998-1999 sezonunda NBA sonunda 50 maçlık bir sezonun ardından play-off'ları başlatmıştı. NBA Oyuncular sendikası başkanı Derek Fisher ise "Şu anda gelinen noktaya baktığımız zaman ail bir çözümün üretilebileceği bir yerde değiliz. Biz oyuncular olarak bu noktaya gelinmesini istemedik ama ne yazık ki arada önemli uçurumlar var" dedi.

2010-2011 sezonunda NBA gelirleri ve televizyon reytingleri son 20 yılın en yüksek rakamlarına ulaşırken, Larry Bird-Magic Johnson-Michael Jordan döneminden bu yana en sağlıklı duruma gelen NBA şu anda kendini ayağından vurmuş durumda. Tüm profesyonel sporların en başarılı başkanı olarak gösterilen David Stern'ün ise itibarı sarsılmış durumda. İptal edilen maçların toplamı 100 olarak açılanırken, bu maçlardan kaybedilen sadece bilet gelirleri ise $ 83 milyonu geçecek.

NBPA avukatı Billy Hunter ise bu durumun şaşırtıcı olmadığını ve oyuncuların maaşlar başta olmak üzere iptal edilen her ay için toplam $ 350 milyonluk bir kayıpları olacağına değinerek, "Biz yıllardır oyuncuların para biriktirmelerini söylüyoruz. David Stern benim takım sahiplerimin vazgeçmeyeceği bazı hakları var. Bunlardan taviz vermelerini beklemeyin demişti. Belki bir sezonu bile çöpe atmayı göze alıyorlardır diye biz bir kaç yıldır oyuncuları dikkatli olmaları konusunda uyarıyorduk. Çoğu kişi çok başarılı geçen 2011-2012 sezonunun ardından böyle bir risk alacaklarına ihtimal vermiyordu, ama işte geldiğimiz noktayı görüyoruz" dedi.