NBA Başkanı David Stern'ün şu anda NBA takım sahipleri ile arası çok iyi olmayabilir. Lokavt uzadıkça Stern tepki alan adam olmaya devam ediyor.

Lokavtın bitmesini sağlayamadığı için her yönden eleştirilere maruz kalan Stern halen patronun kendisi olduğunu Miami Heat takımının sahibi Mick Arison$ 500.000 cezaya çarptırarak gösterdi. Tüm takım sahiplerinin aynı sayfada olduğunu sürekli dile getiren ve birlik beraberlikten söz öden Stern, Arison'ı kritik bir tweet yüzünden affetmedi.

Arrison bir basketbolseverin sert tweet mesajına "Bana çatacağına başka takım sahiplerine çat. Yanlış kapıyı çalıyorsun" diye cevap vermişti. Basketbolsever tweet mesajında "Dünyanın en güzel oyununu bozarken kendini nasıl hissediyorsun? Takım sahiplerinin taraftarlar umurunda değil. Ama sizi zenginleştiren paraları biz taraftarlar veriyoruz. Siz aç gözlü birer domuzsunuz" yazmıştı.

Stern'ün lokavt konusunda ne kadar hassas olduğunu gösteren bu ceza bir takım sahibine verilen üçüncü para cezası. Daha önce de Stern, Washington Wizards'ın sahibi Ted Leonsis ve Charlotte Bobcats'in sahibi Michael Jordan'a da $ 100.000'lık cezaya çaptırmıştı.