Tarihi Maçı Obama'da İzledi
Cumhurbaşkanı Barack Obama ve eşi Michelle Obama tabii ki oradaydılar. Michigan State Spartans Üniversitesinin efsane yıldızı Magic Johnson okulunu temsilen hazır bulundu. North Carolina Tar Heels Üniversitesinin zengin basketbol tarihini temsilen de Los Angeles Lakers'da efsaneleşen diğer bir yıldız James Worthy de yerini almıştı. Gerçi Magic ve Worthy askerlere o kadar imza dağıttı ki, neredeyse maçın başındaki seremonilere geç kalacaklardı. Pamela Anderson bile bilet veya davetiye bulmayı başarmıştı. Amiral Denny Moynihan iki NCAA okulunun ünlü coachları Tom Izzo ve Roy Williams'ı gemisine bizzat kendi aldı. Ve dün gece North Carolina'nın 67-55 kazandığı maçta tarih yazıldı. Amerikalıların Veterans Day (Silahlı Kuvvetlerde görev yapmış tüm askerler hatırlandığı gün) günü USS Carl Vinson uçak gemisinde bir ilke imza atılırken, Amerikalılar bir kez daha bu organizasyona işinde rakipsiz olduklarını gösterdiler.

Sezon öncesi tahminlerde NCAA şampiyonluğunun en büyük adayı olarak gösterilen North Carolina da Harrison Barnes (17 sayı, 5 ribaunt) takımın en skorer ismi olurken, John Henson 12 sayı, 7 ribaunt, 2 asist ve 9 blok ile maça damgasını vurdu. Dexter Strickland 10 sayı ve 5 asist ile çift hanelere ulaşan son Tar Heels oyuncusu oldu. Michigan State de ise Draymond Green 13 sayı ve 18 ribaunt ile double-double yaptı. Branden Dawson (10 sayı, 7 ribaunt, 2 top çalma, 2 blok) ve Adreian Payne (10 sayı, 3 ribaunt) çift hanelere ulaşan diğer isimlerdi. Michigan State maç boyunca ancak % 30.6 genel şut yüzdesiyle oynarken, üçlüklerde de 2/20 ile maçı tamamladı. Bunda Austin Thornton'ın 24 dakikada hiç sayı üretememesinin ve maçı 0/7 ile bitirmesinin payı çok büyüktü.

Her iki takımda formalarının arkasına oyuncuların isimleri yerine "USA" yazılmıştı ve her iki takımda özel formalar giydiler. Formalar askeri bir havaya bürünmüştü ve maçtan sonra her iki takım formalarını askerlere hediye ettiler. Güneş batışında oyun durduruldu ve tüm şehitler adına ABD bayrağı yarıya indirildi. Roy Williams ve yardımcıları maça askeri botlar giyerek çıktılar. Tom Izzo ise tüm organizasyona hayran kaldığını belirtirken, "Silahlı Kuvvetler kadar mütevazi insanlar görmedim. Sürekli bize teşekkür ettiler. Bizim günün her dakikasında onlara teşekkür etmemiz gerekirken onlar bir maç oynadığımız için bize teşekkürlerini sunup durdular." dedi. Belki de günün esprisi maça savunmasıyla damga vuran Henson'dan geldi; Genç oyuncu maçı 6/10 şut ile tamamlarken, "İnanın bana bazen o koca gemi sallandı. Yoksa o şutları da kaçırmazdım." diyerek herkesi güldürmeyi başardı.

Tarihi maçı izlemek için tıklayınız.