Mortal Kombat'ın piyasaya sürülmesine çok kısa bir süre kala en son olarak da Guiness Rekorlar Kitabı'na girdiği haberi internette dolaşmaya başardı.

Guinness World Records 2011 Gamer’s Edition (Guiness'in oyun dünyasına ayırdığı rekorlar kitabı)'da 10 ayrı kategoriyle yer almayı başaran Mortal Kombat'ın rekorları işte bunlar:



  • En uzun süre görev yapan oyun seslendirme aktörü: Ed Boon, 1991 yılında efsane seriyi yaratan isim olur kendisi, Scorpion karakterini seslendiriyor.


  • Derecelendirme kurulu tarafından derecelendirilen ilk oyun: 1994 yılında Mortal Kombat için isyan başlatan Amerikan gazeteleri, sonunda istediklerini elde ettiler ve ilk kez bir oyun, filmler gibi derecelendirilerek yaş sınırlaması koyuldu.


  • Bir oyun için yapılan en büyük reklam kampanyası: CNN'e göre, 1995 yılında Mortal Kombat gelmiş geçmiş en büyük reklam kampanyasını düzenledi. Oyunun piyasaya sürülmesinden hemen sonra, sinema filmi, bir dijital animasyon film, canlı yayında Mortal Kombat turu adı altında bir radyo yayını, bir interaktif CD ve Mortal Kombat 3'ün piyasaya sürülmesi şeklinde ilerleyen zaman çizelgesi sonucunda bu rekoru elinde tutuyor oyun.


  • Bir dövüş oyununda en uzun seri: Bugüne dek dokuz ayrı oyun ile piyasaya sürülen Mortal Kombat bu alanda da rekoru elinde bulunduruyor. Street Fighter ise ondan çok daha eski bir oyun olmasına rağmen toplamda dördüncü oyununu 2008 yılında piyasaya sürdü. Mortal Kombat'ın dokuzuncusu ise 2011 yılında piyasada olacak.


  • Gerçek karakter resimleri kullanan ilk oyun: 1992 yılında ilk Mortal Kombat piyasaya sürüldüğünde, diğer dövüş oyunlarına karşı elinde ilginç bir koz tutuyordu. İlk kez çizim bazlı grafikler yerine, gerçek karakterlerin fotoğrafları kullanılarak dövüşüyorduk. Bu da oyun dünyasında bir ilk oluyordu ve 9 sene sonra Mortal Kombat'ı rekorlar kitabına sokuyordu.


  • Posteri sansürlenen ilk oyun: 2003 yılının 22 Nisan'ında, İngiliz Reklam Standartları Enstitüsü, Mortal Kombat: Deadly Alliance oyununun afişini gördüğünde söyleyecek bir çift sözü vardı. Oyunun afişi, kapşonlu birinin kanla kaplı ellerini bir iş adamının üzerine silmesini gösteriyordu ve üzerinde "Hepimizin içinde var" yazıyordu. İRSE, bu afişin "sorumsuz ve şiddete teşvik edici" olduğunu öne sürerek dağıtılmasını yasakladı.


  • En hızlı başarıyı yakalayan oyun: Çok popüler bir arcade salonu oyunu olmasına rağmen, Mortal Kombat evinize girmeye hazırlandığında ve piyasaya sürüldüğünde dünya çapında 1 milyar dolarlık bir gelir elde etti desek, neden en başarılı oyun serisi olarak kitapta yer aldığını anlamakta zorlanmazsınız herhalde.


  • İlk 3 boyutlu dövüş oyunu: Her ne kadar şu anda online olarak oyun oynamak dövüş oyunlarının bir standardı haline geldiyse bile, bu durum 2004 yılına kadar böyle değildi. 2004 yılında piyasaya sürülen Mortal Kombat: Deception, ilk kez bir dövüş oyununa online olarak çok oyunculu seçenekleri getirmişti.


  • Bir dövüş oyunundan esinlenen ve en çok kar eden film: Mortal Kombat (1996) hala bir dövüş oyunundan esinlenerek yapılan filmler bazında rekoru elinde tutmaya devam ediyor. Film 122 Milyon $ kar elde etmişti.

Gelmiş geçmiş en başarılı oyun müziği albümü: 15 Ağustos 1995'de yayımlanan Mortal Kombat Soundtrack albümü, yaklaşık 100 milyon $ gelir getirdi, yayımlandıktan 10 gün kadar bir süre sonra Platinum olmayı başardı.


Not:Alıntıdır