Oyun dünyasına Develop adlı sitenin "güvenilir kaynağına" dayandırarak yapmış olduğu haber bomba gibi düştü. Dedikodular haberimizin devamında…

Microsoft daha önce yaptığı açıklamada, Xbox 360'ın daha uzun bir süre ömrü olduğunu söylemişti. 2014 olarak verilen tarihte, Xbox 360'ın ömrü tamamlanacaktı. Bu tarih daha erkene çekilebilir zira Microsoft, yeni nesil konsolunun PC kasası biçimindeki ilk aşama sürümünü, geçen ay EA Games'in belirsiz bir stüdyosuna vermiş olabilir.

Develop adındaki sitenin yapmış olduğu haberde, EA stüdyolarında yeni nesil Xbox'ın yer aldığı ancak konsolun PC kasası gibi olduğu ifade ediliyor.



Develop, Kaynaklarına Güveniyor

"Yeni bir konsol oyun firmalarına gönderildiğinde, PC kasası şeklinde gönderilir ancak bu kasa aslen konsolun donanımına sahiptir" açıklaması, Develop'un güvenilir kaynağından aldığı haberde belirtiliyor.
Şu anda ne EA köşesinde ne de Microsoft köşesinde bir hareketlilik söz konusu değil. İki dev firma da bu dedikodu için bir açıklamada bulunmadı.
Kim bilir belki de bu haber gerçekten de doğrudur. Sonuçta Nintendo, Project Cafe kod adıyla yeni projesini tanıttı. Microsoft işleri hızlandırmaya başlamış olabilir.