Square Enix şikayetçi

3D oyun modası giderek yayılıyor. PC, PS3, X360 ve Nintendo 3DS platformlarında 3D destekli oyunlar bulunuyor. Hatta Nintendo 3DS, hiçbir aparata gerek duymadan 3D özelliğini oyunculara sunabiliyor. Sony'nin 3D TV, 3D gözlük gibi çalışmaları var ve bunlar yavaş yavaş piyasada yerini alıyor. PC cephesinde ise, Nvidia'nın 3D destekli monitörler, ekran kartları ve gözlük aracılığıyla yaptığı çalışmalar var. Bu konuda, bu platformlar arasında en pasif platform ise, belki de X360.



Öyle veya böyle, hayatımızda 3D teknolojisi giderek yayılmaya başlıyor. Peki daha rahat, daha kullanışlı olabilir mi? Tabii ki evet, ama ne zaman? Square Enix'in dünya çapında teknoloji yöneticisi Julien Merceron, 3D gözlüklerin büyük bir problem olduğunu, tam verim alabilmek için 3D teknolojisinin, 3D gözlük olmadan çalışması gerektiğini belirtti.

Konuya örnek olarak Nintendo'nun 3DS platformunu gösteren Merceron (ayrıca Nintendo'nun çok cesur bir hamle yaptığını da düşünüyor), yakında diğer mobil platformların da bu tarz gözlüksüz 3D teknolojisine destek vereceğini, ardından da yapılan çalışmalarla bu uygulamanın büyük ekranlı cihazlara da aktarılabileceğini düşünüyor.