Haydi arkadaşlar Bethesda'ya Skyrim karakteri oluşturmak için yardım edelim.

Bethesda firması kendi bloğunda yayımladığı bir yazıda oyunculardan kendilerine merakla beklenen oyunu Skyrim için karakter yaratmada yardım istedi. Olay aslında şu:

Şimdi bildiğiniz gibi Skyrim kıtanın kuzeyinde yer alan dağlık ve yer yer buzlu bir bölge. Burası ayrıca eski Elder Scrolls serisinde gördüğümüz ve oynadığımız Nord'ların da evi.



Blogda yazdığı gibi firma önemli sanat çalışmalarında ve oyun içi demolarında hep tek bir karakter gösteriyordu. Her ne kadar bu arkadaş oldukça havalı gözükse de Bethesda, kasım ayının yaklaştığını fark ettiğini ve biz oyuncuların artık yeni sınıflarda ve ırklarda farklı karakterler isteyebileceğini düşünmeye başlamış. İyi de etmiş açıkçası.

İşte bu düşünce ile yola çıkan stüdyo farklı karakterlerin nasıl görünebileceği konusunda biz oyunculardan yardım bekliyor.

Bunu yapmak için Elder Scrolls: The Elder Council adlı Facebook sayfasına birkaç seçenek koymuş. Oylama yarın sabah saat 9'a (Amerika saati ile) kadar sürecek ve aynı hafta içinde bir karakterin ekran görüntüsü yayımlanacak.