The Secret World'ün haberleri seyrek seyrek de gelse içeriği oldukça geniş geliyor. Şimdilik oyun hakkındaki genel bilgileri biliyoruz. Oyunda üç farklı grup var ve insanlığın geleceği üzerine bir savaş hakim.

Yeni gelen bilgilerde ise ufak detaylar mevcut. Oyunun İçerik Baş Tasarımcısı Joel Bylos verdiği cevaplarla bu konuda oldukça aydınlatıcı bir insan rolünü üstleniyor. Oyunda Illuminati, Templars ve Dragon adlı gruplar kıyasıya savaş verirken The Secret World'ün başka yerlerinde de irili ufaklı grup savaşları olacak.





"MMO'nun paylaşılan bir tecrübe olduğuna hepimiz hem fikiriz değil mi? Ortaya çıkan problemleri insanların birlikte çalışarak çözmesi çok önemli. Bir sorunun üstesinden gelmek için başka insanlarla birlikte çalışmak, başarı duygusunu en iyi şekilde yaşatıyor."

Bylos açıklamasında çoğu grubun en fazla beş karakterden oluşacağını raid gruplarının ise 10'u geçmeyeceğini belirtiyor. Bunun yanında Secret World'ün en büyük özelliklerinden bir tanesi de diğer MMO'ların aksine bu oyunda oyuncular başarılı olmak için belli karakterlerle grup olmak zorunda kalmayacaklar. Bunu biraz üstü kapalı söylese de Bylos'un demek istediği şey her raid için illa bir DPS'çiye veya Healer'a ihtiyacınız olmayacağı. Yani bir grup tamamen Tank'tan oluşabilir ve bu grup bir zindana girip başarılı olabilirsiniz. Ama siz yine de oynarken bir healer bulun bizce.