Zombie Studios ile 1998’de başlayan Spec Ops serisi, inişli çıkışlı bir seri oldu. Spec Ops, dokuzuncu oyunu The Line ile devam edecek. Bu sefer yapımcı koltuğunda Yager Development bulunuyor. Dağıtımcılığı ise 2K Games üstlenmiş durumda. Genel olarak yapımcılar yeni oyundan umutlu bir şekilde bahsediyor. Bahsedilen bazı özellikler fena durmuyor, ama biraz soğukluk var gibi. Çok lafı uzatmayayım ve The Line’ın bize neler sunabileceğinden kısaca söz edeyim.

Post apokaliptik Dubai


Martin Walker adındaki bir karakteri canlandırdığımız oyunda, amacımız adamlarıyla kaybolan Albay John Conrad’ı, Dubai’den canlı olarak geri getirmek. Ancak bu o kadar da kolay değil, çünkü Dubai artık normal bir şehirden çıkmış, kum fırtınaları ile harabe haline dönmüş durumda. Bir sürü de düşman var. TPS kamera açısını kullanan Spec Ops: The Line, takım tabanlı olacak. Klasik olarak yanımızdaki adamlarımıza belirli emirler verebileceğiz. Bunları da harfiyen uygulayacaklar ve böylece belirli eylemleri gerçekleştirmiş olacağız.



Oyunun diğer özelliklerinden biri, oynanış sırasında değişen dinamik arazi şartları olacak. Yapım Dubai’deki kum fırtınalarına odaklanacak. Fırtınaların nerede ve ne zaman ortaya çıkacağı ön görülmüyor, ancak şu var ki kum fırtınaları görüş açımızı etkileyecek, dönüş yolunu kapatacak veya kaçmamız için bize avantaj sağlayacak. The Line’ın en büyük özelliklerinden biri de farklı kararlar alabilmemiz olacak. Gerçekte yaşanan bir çatışmada bir insanın düşeceği zor durumlardan geçeceğiz.

VİDEO :