Arkane Studios, 1999’da Lyon’da Fransa’da kuruldu ve ilk oyunları olan Arx Fatalis’i de 2002’de yayımladılar. 2006’da Source grafik motoruyla geliştirdikleri, Dark Messiah of Might and Magic’i çıkardılar ve ilginç bir yapı üstüne kurulu olan The Crossing de duyurmuşlardı. Yapım aynı anda Campaign’i ve online modu oynamaya imkan sağlayacaktı. Fakat Mayıs 2009’da, Arkane finansal problemlerden dolayı, projeyi dondurma kararı aldıklarını açıkladı. Daha sonrasında da BioShock 2’de tasarım, animasyon ve Art konusunda yardım ettiler. Son olarak da Dishonored ile yeniden gündemdeler.

Farklı bir çehre

Firma genel olarak başarılı. Dishonored’ın kadrosunda da; Deus Ex ve Thief: Deadly Shadows’tan Harvey Smith, Arx Fatalis ve Dark Messiah of Might and Magic’in baş tasarımcısı Rafael Colantonio yer alıyor. Ayrıca Half-Life 2 ve Half-Life 2: Lost Coast’tan bildiğimiz, 15 yıldır piyasada yer alan emektar Viktor Antonov da, Dishonored’ın görsel tasarım direktörü. Yapımın geçtiği dünyayı, mekanları ve tasvirleriyle inşa ediyor. Dishonored’ta eskiden imparatoriçenin korumalığını yapmış, Corvo adında bir karakteri canlandıracağız. Ancak Corvo, Lord Regent tarafından imparatoriçenin suikastıyla suçlanıyor ve hapse atılıyor. Hapisten kaçan Corvo, intikam almak ve dönen dolapları ortaya çıkarmak için yola koyuluyor. Klasik gibi gözükse de, oyunun ayrıntılı ve bilinmezlerle dolu bir senaryo taşıyacağı vurgulanıyor.



Dishonored, “Open World” olarak bildiğimiz açık bir dünya formatına sahip olacak. Oyunda yer alacak The Isles’a gidebilecek, Pandyssian Continent’te dolaşabileceğiz. Ama birincil asıl yer Steampunk şehri olan Dunwall olacak. Yapım FPS kamera açısına sahip ve gizlilik ön planda yer alacak. Düşmanlarımıza sessiz ve gizlice yaklaşmamız gerekecek. Arkane Studios, oynanışta farklılık olması için bizlere değişik yollar kullanma imkanı tanıyor.