2012'ye artık çok az bir süre kaldı. Yeni bir yıl, aynı zamanda yeni oyunlar da demek. Uzun süredir beklediğimiz birçok önemli yapım, 2012'nin çeşitli dönemlerinde bizlerle buluşacak. İşte o güzel yapımlardan en güzel grafikli olanlar.

The Last of Us:

Naughty Dog tarafından geliştirilen bu yeni oyun, teknik altyapı olarak Uncharted ile aynı. Ancak tabii ki daha gelişmiş görseller kullanıyor ve özellikle çevre tasarımlarıyla göz dolduruyor. I Am Legend havasında olan yapım, 2012'de PS3 sahiplerini bayram ettirecek.


Oyun dünyasının efsane kadın kahramanı Lara Croft, bir kez daha geri dönüyor. Bu kez oldukça genç ve haliyle toy. Biraz da onun gelişimini, iyi bir savaşçı olmasını izleyeceğiz bu macerada. Tabii yeni grafik motorunun getirdiği güzellikleri de görmezden gelmemiz mümkün değil. Yeni animasyon motoru, modellemeler, ışık ve gölge efektleri, şimdiye kadar ki en iyi grafiklere sahip Tomb Raider'ı işaret ediyor.



The Last Guardian:

Team ICO'dan yeni bir oyun, uzun süredir beklenen bir oyun ve yine sadece PS3 kullanıcıları için geliştirilen bir oyun. Bir oyun hakkında bu kadar az görsel ve bilgi olmasına rağmen bu denli merakla bekleniyorsa, ekibin önceki yaptığı işlere karşı duyulan büyük bir saygı var demektir, ki o da ICO ve Shadow of Colossus'u bize gösteriyor.


Far Cry 3:Önceki iki Far Cry oyunundan daha gelişmiş bir Far Cry ve Far Cry 2'deki sıkıcı unsurların tekrar edilmeyeceğinin sözünün verildiği yeni bir oyun. Geliştirilmiş Dunia grafik motoruyla geliştirilen Far Cry 3, Crytek'in CryEngine 3'üne meydan okuyor. Tropik ada temasının tüm sıcaklığıyla gözler önüne serildiği oyunda, renk cümbüşüne boğulacağız.


GTA 5:Rockstar, bu nesilde GTA IV'ün üzerine daha neler yapabilir diyorduk ki, GTA 5'in duyurusu, ardından da videosu geldi. Kendi adıma konuşmam gerekirse, videodaki bazı sahneleri gerçek sandığımı belirtmeliyim. Tasarımlar ve animasyonlar gerçekten çok başarılı görünüyor. Üzerine GTA IV'deki optimizasyon sorunlarını bu oyunda tekrarlamazlarsa, yılın en iyi grafik+performans ikilisiyle karşılaşabiliriz.