2013 yılının başlarında piyasaya sürülmesi beklenen ve People Can Fly tarafından geliştirilen Gears of War: Judgment'ın kreatif direktörü Adrian Chmielarz ve iki isim daha Epic Games'in çatısının altından ayrıldı. Bu ayrılıklar Epic Games başkanı Mike Capps'in açıklamasında ortaya çıktı.

"Adrian Chmielarz, Andrzej Poznanski ve Michal Kosieradzki, kendi yollarını çizmek için Epic Games ve People Can Fly ile olan yollarını ayırdılar. Duyurdukları her proje kendilerine aittir. Bu isimler geçtiğimiz 10 yıl boyunca People Can Fly için çalışıp, bu yetenekli ekibin kurulmasına vesile olmuşlardır. Onlara, gelecekteki çalışmalarında başarılar diliyoruz. Gears of War: Judgment'ı gelecek seninin başlarında çıkarmak için heyecanlıyız."

Mike Capps'in bu ayrılıkları duyurması üzerine, Adrian Chmielarz'dan Gears of War hayranlarını mutlu edecek bir açıklama geldi. Adrian Chmielarz'ın açıklaması şu şekilde oldu:

"Gears hayranları, Judgment'ı seveceksiniz. O, harika ellerde. Ayrıca endişelenmeyin, zamanı geldiğinde yeni planlarımı duyacaksınız."

Adrian Chmielarz, her ne kadar oyunun emin ellerde olduğunu söylese de bu ayrılık yapım sürecini uzatabilir ve Gears of War: Judgment bir nebze de olsa gecikebilir. Bakalım Epic Games ve People Can Fly bu büyük boşluğu nasıl dolduracaklar?