Finlandiyalı cep telefonu üreticisi Nokia, 14 milyon adet cep telefonu pilini kullanıcılar için tehlikeli olabileceği gerekçesiyle ücret almadan değiştirecek.

Dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi Nokia, Çin pil ve otomotiv parçası üreticisi BYD tarafından üretilen ve bu yıl 15 Haziran ve 9 Ağustos arasında imal edilen ''AC-3E'' ve ''AC-3U'' modelleri ile 13 Nisan ve 25 Ekim arasında üretilen ''AC-4U'' modellerinin değiştirileceğini açıkladı. Bu pillerin çoğunun Avrupa ve Kuzey Amerika'da satıldığı belirtildi.
Açıklamada, pillerin plastik kaplamalarının gevşeyebileceği ve elektrik kablolarının açığa çıkabileceği, böylece pil şarj edildiği sırada dokunulursa elektrik çarpmasına yol açılabileceği ifade edildi.
Nokia sözcüsü Doug Dawson, ''Bu değiştirme programını ileriye etkili, önleyici önlem olarak başlatıyoruz. Bu üç pil modeliyle ilgili olarak herhangi bir kaza ya da yaralanma olayı olduğuna dair bilgimiz yok'' dedi.
Nokia, BYD şirketinin pilleri değiştirme maliyetini üstleneceğini bildirdi.
Küresel cep telefonu piyasasının yüzde 38'ini kontrol ettiği tahmin edilen Nokia, bu yıl üçüncü çeyrekte 108,5 milyon adet, geçen yılın tamamında ise 468 milyon adet cep telefonu sattı.