Bildiğiniz üzere Sony’nin 2010 yılı içindeki planları arasında en çok önem verdiği iki yenilik hareket algılayıcı kumanda Arc ve 3D teknolojisi.






Japon teknoloji devi üç boyut devrimini bu yıl içerisinde evlerimize sokmaya kararlı. Ocak ayındaki CES 2010 fuarında detaylı bir 3D sunumu yapan Sony, katılımcılara üç boyutlu film izletmiş ve Super Stardust HD ile Gran Turismo 5′i 3D olarak oynama imkanı sunmuştu. Gelen haberlere göre (gözlüğün ağırlığı yüzünden yaşanan baş ağrısını saymazsak) sonuç inanılmaz. Üstelik IMAX, Discovery Channel ve Fifa ile anlaşma imzalayan Sony, 2010 yılı içinde üç boyutlu belgesel ve spor kanallarını hizmete sokacak, Fifa 2010 Dünya Kupası’nı da gene üç boyutlu olarak yayımlayarak bir ilke imza atacak. Bunun ilk denemesi geçtiğimiz haftalarda İngiltere’de gerçekleştirildi ve rastgele seçilen barlarda Manchester United – Arsenal maçı 3D olarak yayımlandı. Bu inanılmaz ana tanıklık edenler Rooney serbest vuruş kullanırken ona dokunacak kadar yakın hissettiklerini söyleyerek bizim de merakımızı körüklediler. Bu yıl içinde çıkacak Bravia modellerinin %50’sinde 3D özelliği yer alacak ve iki adet gözlük ile birlikte satılacak.

Sony ise hiç hız kesmiyor. Kanada’da Şubat ayı boyunca büyük şehirlerin alışveriş merkezlerinde Sony kioskları kurulacak ve insanlar Motorstorm, Wipeout ve Super Stardust HD’yi üç boyutlu olarak oynama şansına erişecekler. Ayrıca gündeme düşen bir söylentiye bakılırsa Temmuz ayında yayımlanacak güncelleme ile birlikte HDMI protokolleri yenilenecek ve tüm Playstation 3′lerde 3D özelliği aktif olacak. Böylece oyun ve filmleri konsolumuzda üç boyutlu oynayabileceğiz. Elbette bunu yapabilmek için para ayırmaya şimdiden başlasanız iyi olur, çünkü 3D teknolojisine sahip bir televizyon almanız şart olacak.

Kaynak