4-9 Haziran 2011 tarihleri arasın da Çanakkale de gerçekleşcek olan ve çok büyük hazırlıklar ile çalışmalarına aralıksız devam eden Uluslararası Çanakkale Troia Film Festivali markası gerek yurt için de gerekse yurt dışında patentium firması tarafından Türk Patent Enstitüsüne yapılan başvuru ile markalaştırıldı ve tescillendi..

Çeşitli nedenler ile ertelenmek zorun da kalan fakat 4-9 Haziran 2011 tarihlerin de çok büyük bir organizasyon ile yapılacak olan Uluslararası Çanakkale Troia Film Festivali yeni ve önemli kadrosunu kısa süre sonra medya aracılığı ile açıklıyor.
Önümüzdeki günler de yapılacak basın toplantısın da Türkiye de sinema sektörüne çok büyük emekleri geçen kişilerden oluşacak kadrosunu tanıtmaya hazırlanan festival ekibi ayrıca Uluslararası,Ulusal,Kısa metrajlı filmler ile belgesel ve öğrenci filmlerinin de yarışacağı festival ile alakalı bilgiler verecek.

Uluslararası Çanakkale Troia Film Festivalinin ilkinde birçok farklı ve ilklerinin olacağını da belirten Proje Genel Koordinatö yardımcısı Fatih Özalp, ''Ülkemiz de birçok önemli festivale imza atılıyor. Türkiyenin tanıtımın akatkı sağlayacak birçok proje memnuniyet vericidir. Bİzim festival de de birçok ilkler olacak. Bulunduğu konum itibari ile önemli topraklara sahip olan Çanakkaleye yakışır bir film festivali ortaya koymak için gece gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu ve bu tür projelere duyarlı herkesin destek vereceğini de umuyoruz''dedi

ARA ETKİNLİKLERE BAŞLANIYOR

Geçtiğimiz sene iki ayrı projeyi Çanakkale de gerçekleştiren festival ekibi yakın zaman da yine çok önemli isimleri Çanakkaleye getireceğini açıkladı. Her sene geleneksel olarak yapılması için çalışmalarına aralıksız devam edilen Uluslararası Çanakkale Troia Film Festivalinin başta Başbakanlık ve Kültür Turizm Bakanlığı olmak üzere Çanakkale Valiliği ile Çanakkale de birçok kurum kuruluş tarafından desteklendiği de bildirildi.