Galatasaray Başkanı, bahsettiği devlet yardımlarını açıkladı.
Galatasaray başkanı Ünal Aysal, daha önce belirttiği "Fenerbahçe'ye yapılan devlet yardımları" hakkında konuştu ve Aziz Yıldırım'ın sorularına yanıt verdi.

Hürriyet'e açıklamada bulunan Başkan, 4 madde altında Sarı-Lacivertli ekibe yapılan yardımları açıkladı ve yardımların bunlarla sınırlı kalmadığını belirtti.

Topuk yaylası hisseleri, Ülker Arena Spor Salonu, Kenan Evren Lisesi arazisi ve Faruk Ilgaz'daki Marina...

Topuk yaylası hisseleri, Ülker Arena Spor Salonu, Kenan Evren Lisesi arazisi ve Faruk Ilgaz'daki Marina'dan bahseden Aysal, "Fenerbahçe Topuk Yaylası’ndaki devlet desteği ile yapılan spor tesislerini kanunlara aykırı şekilde alenen otel olarak işletiyor. Yani spor tesisini Fenerbahçe otel olarak kullanıyor. Ülker Arena için Ataşehir'deki arazi ise yangından mal kaçırır gibi alındı. İlanı Bursa'daki yerel gazeteye vermişler.

Değeri 100 milyon doları geçen Kenan Evren Lisesi'nin arazisi Fenerbahçe Kulübüne otel ve alışveriş merkezi yapılması adına devredildi. Böyle bir durum var. Faruk Ilgaz'daki Marina ise hiçbir devlet kurumuna sorulmadan izin ve ruhsat benzeri bir belge ihtiyacı hissedilmeden inşa edildi. Bu da onların işi." diye konuştu.

Aysal tek tek yanıtladı...

Fenerbahçe'nin resmi internet sitesinden sorulan sorulara da yanıt veren Aysal, "Biz biri uluslararası olmak üzere üç şirket ve aynı zamanda maliye tarafından denetleniyoruz. Herkes kadar vergi veriyoruz. Tüm rakamları açıklamak zorunda değiliz, fakat gerekli tüm mecralar bilgi sahibi. TT Arena için ne katkı yapmışız diye sorulan bir soru var. 416 milyon liralık Ali Samiyen hakkımızdan vazgeçtik, yerine devletimizden 261milyon liralık bir stat aldık." diye konuştu. Aynı zamanda yapılan yan yolların Galatasaray'ın stadyumu için değil İstanbul için yapıldığını ifade eden Başkan, "Çekiç altında dövüle dövüle şampiyon olduk. En çok Cuma kaybı bizde, en çok cezayı biz aldık. Federasyon desteği ile şampiyon olmadık." dedi.

Arda Turan dönmek istiyor...

Galatasaray altyapısından yetişen Arda Turan'ın da takıma dönmek istediğini belirten Aysal, "Fatih hoca onu yolladığımızda kızmıştı. O da dönmek istiyor. Onun için niyetimiz var. Elimizde güzel bir transfer listesi var. Chedjou ile ilgiliyiz, Malouda'yı da hocamız isterse alırız." ifadelerini kullandı.

Muzcu taraftara dava açardım...

Fenerbahçe'nin muzcu taraftar ile ilgili yaptığı basın toplantısı talihsizlik. Ben olsam o taraftara dava açardım. Kimseye bırakmadan dava açıp, ömür boyu da stadıma almazdım. Ancak TFF'nin bu konu ile ilgili sessiz kalması ilginç.