Fenerbahçe
Aziz Yıldırım
Luis Aragones
Taktik
Takımda baya bi taktik denedim ve en verim aldığım dizilişler 4-4-2 ve 4-1-3-1-1 oldu. Zaten Aragones'in kendi taktikleri bunlarda. Eldeki oyuncularla takıma en uygun dizilişler bunlar.
Şimdi biraz içeriğinden bahsedelim;
Öncelikle hücuma yönelik bir oyun oynayacağız. Elimizdeki oyuncular bunun için gayet müsait. Güiza, Semih, Alex, Deivid, Uğur, Emre gibi hücum futboluna yatkın oyuncular varken, bu tarz bir futbol oynamamız şart görünüyor.
Beklerinizde süerkli hücuma katkı yapabilecek yetenekte. Uzun şut özelliği yüksek olan oyuncularınıza uzaktan şut atmaları için bireysel komut mutlaka verin, özellikle Roberto Carlos ve Deivid gibi uzun şut özelliğiyle öne çıkan oyuncularınıza bu şekilde komut verirseniz zaman zaman uzaktan şutlardan da gol bulabilirsiniz.
Her ne kadar hücum futbolcuları ve hücum taktiğini düşünsekte savunmamızda da iyi isimler var. Özellikle savunma göbeğinde Lugano mevkisinin en iyi oyuncularından. Hemen yanında oynayan Edu ise Türkiye ligi standartlarına göre iyi bir oyuncu olsada Avrupa kupalarında takımınızın sekteye uğramasına sebep olabilir. Bu nedenle Edu yerine daha kaliteli bir savunma oyuncusu almanızı tavsye ederim. Böylece savunmanızı iyice sağlama almış olursunuz.
Kaleci Volkan ise daha iyi bir yerli kaleci bulana kadar yeterli görünüyor.
Antrenman
FM2009'da antrenman bölümünde fazla bi değişiklik olmamış. Bu nedenle geçen sene kullandığım antrenman programını bu senede uyguladım ve olumlu sonuç aldım. İşte link: http://files.filefront.com/antrenman.../fileinfo.html