Merakla beklenen Ubuntu 11.04, bu 4 özelliği ile herkesi kendine hayran bırakacak...

Ubuntu'nun 28 Nisan'da çıkacak olan yeni sürümü 11.04 diğer adıyla Natty Narwhal, kullanıcılar tarafından merakla bekleniyor. Masaüstünde görebileceğiniz 3D Unity arayüzüyle beraber Ubuntu 11.04'ün birçok yeni özelliği bulunuyor. İşte ilk beta sürümü Perşembe günü yayınlanan Natty Narwhal'ın yeni açıklanan dört yeni özelliği.
Artık Ubuntu 11.04'le beraber Android kullanıcılarının Amazon Appstore'da yapabildiği gibi, uygulamaları satın almadan önce deneyebileceksiniz. Bununla beraber "Love Handles" isimli özellik sayesinde dokunmatik ekranlı herhangi bir cihazda, çoğunlukla tabletlerde, açılan pencerelerin boyutlarını çok daha rahat bir şekilde değiştirebileceksiniz.
Natty Narwhal ile beraber "üçüncü parti yazılımları kur" seçeneği varsayılan şekilde açık olmayacak. Yasal yönden ve kullanışlık açısından bu seçeneği değerlendiren heyet, seçeneğin varsayılan şekilde açık olmamasında karar kılmış. Örneğin, artık Flash'ı Ubuntu'nun içerisinden indirebileceksiniz ancak bu seçenek açık olarak gelmeyecek.
Sonuncu özellik ise aslında özellikten çok haber niteliği taşıyor. Ubuntu 11.04'le beraber Netbook'lar için özel sürüm olarak çıkan Ubuntu serisi durdurulacak.