Microsoft'un arama motoru olan Bing'de artık Facebook'taki arkadaşların beğenileri de dikkate alınacak.

Google'a karşı karalama kampanyası yaptığı skandalı patlak veren Facebook, Microsoft'un arama motoru olan Bing ile ortaklığı ile Google'ın arama motorunu alt etmeye çalışıyor. Google'ın +1 özelliği ortaya çıktıktan sonra bu konuda atılım yapan Bing ve Facebook, Microsoft'un arama motoru algoritmasında değişiklikler yaptı. Artık Bing'deki arama sonuçlarında, aramayı yapan kişinin Facebook arkadaşlarının beğendiği linkler öncelik kazanıyor.

Bing yöneticisi Stefan Weitz, "Bu, aramaların nasıl daha insani olabileceği konusundaki evrimlerden sadece birincisi." diyerek gelecek yeniliklerle ilgili de ipucu vermiş oldu.

Bing'in bir diğer planı ise arkadaşlarının yaşadığı bölgelerden bir şey arayan kullanıcılara arkadaşlarının Facebook sayfaları aracılığıyla soru sorarak biraz daha diyalog halinde bir arama yapabilecek. Son yıllarda arama motoru pazarındaki payını yavaş yavaş arttıran Bing'e bu destekten sonra kullanıcıların ne kadar rağbet edeceği ise şimdilik merak konusu. Ancak %15.9'luk paya sahip olan Yahoo'yu geçme ihtimali bulunan Bing, nisan ayı itibariyle %14.1'lik bir paya sahipti. Yine de %65.4'lük en büyük paya sahip olan Google'a yetişmesi, Facebook desteğiyle bile biraz zor görünüyor.