Bu araçlarla karşılaştırmalı arama çok kolay!

Bu ücretsiz web araçları ile internete bir şeyler aramak eskisinden çok daha farklı olacak!


Birden çok arama motorunda arama yapmak için birçok araç mevcut. Bu yazımızda ise farklı sitelerde yaptığınız aramaları birbiriyle karşılaştırmanızı sağlayacak üç faydalı aracı sizlere tanıtacağız.

İki dilde yan yana arama yapın

2Lingual, iki farklı dilde arama yapmanızı sağlayan ve oldukça hızlı çalışan bir web uygulaması. Uygulama, Google Translate'i kullanarak sorgunuzu otomatik olarak ikinci dile çeviriyor (bu özelliği kapatmak mümkün).

Arama bölümleri arasında dolaşın

SearchBoth da bir önce tanıttığımız araç gibi birkaç arama motoruna erişmenizi sağlıyor. Aracın sunduğu kolaylık ise arama motorunun resimler, videolar, haber arama, blog arama gibi bölümlerinde geçiş yapabilmeniz.

İki arama motorunda yan yana arama

Yan yana arama yapıp sonuçları karşılaştırmaya yönelik birçok araç mevcut, ancak bunların hepsi arama motorları arasında geçiş yapmanıza izin vermiyor.

Bu işi nispeten daha iyi yapan bir araç olan Googawho'da ise sadece sorgunuzu yazmanız yeterli. Ardından sonuçlara ait sütunlara tıklayarak arama motorları arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Araç Google, Yahoo!, Bing, Ask, InfoSpace, AltaVista, Lycos, Dogpile arama motorlarını destekliyor.